Огромна слънчева буря удря Земята до часове! Гледай на живо


Дата: 13/03, 16:58

Огромна слънчева буря се насочва към Земята. Най-вероятно космическият феномен ще удари планетата ни утре. Бурята може да извади от строя сателити, да прекъсне електропроводи, но и да предизвика поразителна гледка, давайки тласък на Северното сияние, пише в. "Дейли мейл", цитиран от Блиц.

Бурята започна миналата седмица вследствие на огромно слънчево изригване. Заредените частици, които са формирали изригването, в момента летят към нашата планета.

Пристигането на слънчевия вятър ще съвпадне с формирането на „равноденствените пукнатини“ в магнитното поле на Земята, които се появяват около равноденствията на 20 март и 23 септември всяка година.



Тези пукнатини отслабват естествената защита на нашата планета против заредените частици, което на свой ред може да доведе до уязвимост от бурята на джипиес системите и навигациите на пътническите полети.  

Пукнатините обаче ще зарадват хората, които обичат да се наслаждават на звездите, защото те ще могат да видят в нощното небе проблясъци на Северното сияние тази седмица.  

Феноменът ще може да се наблюдава над Шотландия и северната част на Англия, както и над най-северната част на САЩ, включително Мичиган и Мейн, и Канада.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 



Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Камион заседна под Аспаруховия мост
Дата: 28/03, 22:44

Зеленски прие две френски представителки в Киев
Дата: 28/03, 22:24

5 съвета при избора на годежен пръстен
Дата: 28/03, 22:20

Кои са най-предпочитаните европейски марки електромобили?
Дата: 28/03, 22:20

Над 160 продукта за Великден в Lidl
Дата: 28/03, 22:20

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия