САЩ са в шок: Стоматолозите ни масово измират по загадъчен начин


Дата: 13/03, 17:415 Коментара

Снимка Булфото

Представители на Центъра за контрол и профилактика на заболяванията в САЩ се опитват да изяснят причината за загадъчната смърт на американските зъболекари и други служители на стоматологични клиники. Според последния доклад на специалистите, само в щата Вирджиния през последните години са починали 9 стоматолози, като причината за кончината им е прогресираща белодробна болест с името идиопатична белодробна фиброза, пише Езорейтер, цитиран от Блиц.

Въпросното заболяване е доста рядко и се характеризира с нацепване и уплътняване на белодробната тъкан, поради което в кръвта на болния постъпва все по-малко кислород.

Според статистиката, по-малко от една трета от болните от тази болест преживяват над 5 години след поставянето на диагнозата. Засега експертите не са в състояние да определят причината за тези мистериозни смъртни случаи. Естествено, прави се предположение, че стоматолозите по време на работа са подлагани на въздействието на някакви вредни вещества. Например, живак, който влиза в състава на някои материали за пломби. При това, според официалните документи, всичките американски стоматолози, работещи легални, са максимално обезопасени от подобен риск. 

Ето какво разказва д-р Рандал Нет от Центъра за контрол и профилактика за заболяванията на САЩ:  

Всичките починали пациенти са мъже. Стоматолозите и техните помощници най-вероятно са били подложени на въздействието на бактерии, вируси, прах, газове, радиация или други форми на опасност. В момента ние не знаем точно от какво е предизвикан бумът на идиопатична белодробна фиброза, но се провежда подробно разследване за изясняване на причините за случващото се. Засега ние препоръчваме на стоматолозите да използват специални респиратори за намаляване на риска.

При това мненията на лекарите в интернет по този повод са почти единодушни, че професията стоматолог е най-небезопасната от всички медицински професии. Затова в смъртните случаи сред служителите на стоматологичните клиники или пръст има някакво мистично проклятие, или има някаква скрита опасност, която трябва незабавно да бъде открита и отстранена.  

А може би е наказание свише?

 

 

Всяка минута очаквай новина в PETEL.BG!

Публикувай директно всичко в групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко интересно!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg 24 часа в денонощието! 

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.htmlКоментирайСпонсорирани връзки.


Черно море изпусна Витоша и не успя да завърши годината с победа (снимки и видео)
Дата: 15/12, 14:28

Важни новини за всички, пътуващи по магистрала "Тракия"
Дата: 15/12, 14:28

Фрегатата „Дръзки“ се върна в Бургас след операция „Морски защитник“
Дата: 15/12, 14:11

Политолог с взривяваща прогноза за коалицията през следващата година
Дата: 15/12, 13:56

Истинска бомба в bTV! Петя Дикова съобщи голямата новина в ефир
Дата: 15/12, 13:391 Коментар

Още новини
Спонсорирани връзки.

Коментари twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2018 | Пълна версия