Вижте как ще изглежда новото бижу на Явор АД - сграда "Младост". Този месец цените ще са по-ниски, заповядайте


Дата: 19/05, 12:31

Сграда ЯВОР в ж.к. Младост е проект на Варненския инвеститор Явор АД. Едноименната сграда е разположена в дворно място с площ 2000 кв. метра и е с общо РЗП 6200 кв. м. От Изток, Юг и Север граничи със смесена – широколистна и иглолистна гора, отредена за изграждане на парк. От Запад е отворена градска панорама с богато озеленяване, без високи обекти в близост.

След пищна церемония по първа копка, строителството започна през Декември миналата година. Грубият строеж на сградата е приключен и е съставен Акт 14. Крайният срок за довършителните работи е предвиден през Ноември 2018 г.

Към днешна дата са продадени почти 100% от жилищата. За продажба е останал само един тристаен апартамент на шести /предпоследен/ етаж с три изложения юг-запад-север със ЗП 84 кв. м. и с прекрасна гледка към града и Варненското езеро.

Избрани са асансьорите, блиндираните входни врати, гранитогреса за общите части и терасите, дограмата и минералната мазилка за фасадата. Ето малко подробности и технически характеристики:

* Луксозен асансьор на испанската компания ORONA. Асансьорите са електрически със скорост 1 метър в секунда, значително по-бързи от хидравличните, с дизайн клас EXTRA и отговарят на новия регламент EN81-20/50.

* Висококачествени блиндирани входни врати на реномирана турска компания модел Т901 с облечена каса: дебелина на крилото - 9 см. с пълнеж за шумо- и топлоизолация от минерална вата с допълнително метално оребряване, касата и крилото са покрити с 10 мм MDF с красива фрезована шарка. Вратите са с висок клас на защита с централна заключваща система /осемточково централно заключване, с осем активни шипа /седем встрани и един горе/, с цел по-голяма сигурност е добавена и трета скрита ключалка тип „резе“ от вътрешната страна.

* Гранитогресът за общите части и терасите е на доказаната във времето със своето качество и красива визия италианска фабрика Imola ceramica. Плочите са модел Porfido, серия Pietre D'Italia 2.0, с дебелина 10,5 мм и са Full body. Гранитогресът Full body е съставен от хомогенна маса, което не позволява отлюспване на най-горния финишен слой на плочата под въздействието на лоши метеорологични условия. Освен това за разлика от масово използваните нехомогенни плочи, той е изключително устойчив на триене и абразия дори при много интензивна експлоатация.

Стъпалата ще бъдат изработени от цели плочи от мраморизиран варовик. Този камък е хомогенен и по-твърд от врачанските варовици и е с ниска водопопиваемост.

Резултати от физико-механичните изследвания:

Дограма: SYNEGO е нова профилна система на REHAU, която е идеалния начин за спестяване на разходи за енергия. В сравнение с предлаганите на пазара днес стандартни петкамерни прозоречни с еднокамерен стъклопакет с дебелина 24мм система SYNEGO със своята 80мм строителна ширина на профила и двукамерен стъклопакет с дебелина до 51мм предоставя до 50% по-добра топлоизолация.

Фасадна мазилка: Weber.pas Clima е пастообразна мазилка, на база хибриден свързвател, гранулиран калциев карбонат, минерални пълнители, висококачествени пигменти и специални адитиви за по-добра обработваемост и сцепление с основата. Особено подходяща е за къщи и жилищни сгради, както и за сгради във влажен климат и обилна растителност. Поддържа фасадата чиста и без микроорганизми, като разстила бързо капките и така фасадата изсъхва по-бързо.

Покрив: Цялостния пакет на покрива ще представлява:

*  Бетонна плоча излята под наклон.

*  Обработена основа с грунд и положена пароизолация от самозалепваща битумна мембрана с алуминиева вложка Bauder ( 2- 3 мм).

*  Топлоизолационни платна  DOW Corning ROOFMATE SL - A от екструдиран пенополистирен (XPS )  с дебелина на платното 12 см, производство на  „Dow Chemical Company” залепени с двукомпонентно уретаново лепило - пяна One StepTM Foamble Adhesive.

*  Хидроизолация FLAGON EP/PR  - синтетични мембрани произведени от ТРО модифициран полиолефин – 1.5 мм. Термополиолефиновата (ТПО) мембрана съчетава устойчивостта на атмосферни въздействия на Етилен-Пропиленовия каучук и поддаващия се на заваряване Полипропилен.

Съставът на мембраната е разработен така, че тя да не съдържа пластификатори, хлориди и други, вредни за околната среда химически съединения.

Изключителната комбинация от Термополиолефин и армираща основа от полиестер, прави от ТПО мембраната един материал с високи якостни характеристики и отлична устойчивост на UV-лъчение.

*  Защита на хидроизолацията с бетонни плочи 40/40, положени върху дистанционери със законтряща се глава за по лесно ревизиране.

Другият проект на Явор АД - БРИЗ ПАНОРАМА също е с приключен груб строеж. В края на миналия месец бе издаден Акт 14. Към момента са продадени 70% от жилищата. Все още тристайни от 70 до 150 кв. м и комфортни четиристайни апартаменти очакват своите купувачи.

Хората с по-нисък бюджет, които искат да притежават тристайно жилище могат да го намерят в БРИЗ ПАНОРАМА на цена под и около 70 000 евро за застроена площ с общи части 102 кв.м., с източно изложение, на 4-ти, 5-ти, 6-ти и 7-ми етажи във вход 2.

Най-новият проект на Явор АД, Сграда МЛАДОСТ се намира в гр. Варна, ж.к. Младост, кв. 14, II м.р., на бул. „Република”, срещу Поликлиника Младост до СУ Гео Милев. Сграда МЛАДОСТ е разположена в дворно място с площ 5252 кв. м и е с общо РЗП 17418 кв. м., от които 13128 кв. м. – надземно и 4290 кв. м – сутерен.

Тя се състои от две жилищни секции, едната с два входа, съответно на осем и девет етажа, другата е на седем етажа с един вход, между тях е разположена административна сграда на шест етажа.

На партера на жилищната част са разположени четири търговски помещения, предвидени за магазини.

В сутеренното ниво ще има 113 бр. закрити паркоместа и 61 бр. изби.

За удобство на всички живеещи и посетители са предвидени още 55 външни паркоместа.


Общият брой на жилищата е 124:

Вход 1 – 42 бр. апартаменти

Вход 2 – 64 бр. апартаменти

Вход 3 - 18 бр. апартаменти

Двустайни жилища - 67 бр. със ЗП от 53 кв. м. до 58 кв.м.

Тристайни жилища –57 бр. със ЗП от 68 кв. м. до 78 кв.м.

Строителството на сграда МЛАДОСТ се очаква да започне през Юли тази година и да приключи за около 18 месеца. Към днешна дата са продадени близо 50% от жилищата. До края на месец Май цените ще бъдат атрактивно ниски и към всеки апартамент във вход 1 и 2 ще се предлага бонус – изба по избор.

 

*публикация

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Борисов: Защо служебния кабинет не сменя областните управители, свързани с ПП-ДБ
Дата: 19/04, 10:21

Виктор Николаев и Мира Иванова почетоха паметта на Милен Цветков
Дата: 19/04, 10:18

Главчев: До момента, в който президентът не издаде указ, старите министри остават
Дата: 19/04, 10:18

Веднага пуснете отпуск в тези 3 дни през май и почти няма да работите
Дата: 19/04, 10:17

Зрителите на Ергенът не спират да говорят за странния навик на Виктория
Дата: 19/04, 10:00

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия