116% ръст на инвестициите в област Разград планира ЕНЕРГО-ПРО през 2018 година


Дата: 21/05, 14:36

Електроразпределение Север, част от групата ЕНЕРГО-ПРО Варна, планира 116% увеличение на инвестициите в електроенергийната инфраструктура на територията на област Разград през 2018 г. Това съобщи главният изпълнителен директор на ЕНЕРГО-ПРО Варна Момчил Андреев на среща с областния управител на Разград Гюнай Хюсмен. Г-н Андреев представи инвестиционната програма на дружеството за тази година и с областния управител г-н Хюсмен обсъдиха приоритетни за областта проекти, за които ЕНЕРГО-ПРО ще осигури необходимия капацитет на електроразпределителната мрежа.

През 2018 година Електроразпределение Север планира да вложи 3,5 млн. лв. в реконструкция на електропроводни линии средно напрежение, в обновяване оборудването на възлови станции и на участъци от мрежа ниско напрежение, в подмяна на електромери и изнасяне на електромерни табла на територията на област Разград.

В рамките на 2017 година дружеството е вложило 1,62 млн. лв. в реконструкция, обновяване и развитие на електроразпределителната мрежа в областта. Беше извършена рехабилитация на възловите станции „Сеново“ и „Разград“, и на подстанция „Вихър“ в град Завет. Обновени са ключови въздушни електропроводи и кабелни линии.

В резултат на вложените средства се повиши качеството и сигурността на електроснабдяване на крайните клиенти в областта и се осигури възможност за присъединяване на нови индустриални и битови обекти. Броят на прекъсванията по електроразпределителната мрежа през 2017 г. намаля с 9% спрямо 2016 г., а продължителността на непланираните ремонти през същия период - с 28%. 

За удобство на своите клиенти, за пета поредна година ЕНЕРГО-ПРО Варна организира изнесени офиси в малки населени места, където клиентите могат да се възползват от услугите на компанията, без да е необходимо да пътуват до най-близкия Център за обслужване на клиенти. През май тази година в област Разград са реализирани изнесени офиси в Исперих, Кубрат, Цар Калоян, Самуил и Дянково. На 28 май мобилните екипи ще посетят и Лозница.

По време на срещата бе обсъдена и съвместната работа на компанията и органите на реда в Разград за противодействие на кражбите на ток. През последните 5 години в област Разград са констатирани 904 случая на неправомерно потребление. 25 от нарушителите имат по две и повече регистрирани нарушения. През периода 2015 – 2017 година на територията на областта са осъдени 76 души за незаконно потребление на електричество, от които 1 е с ефективна присъда, 25 са с условни, а 50 души са наказани с пробация.

Срещата на главния изпълнителен директор с областния управител на Разград е част от поредица инициативи на ЕНЕРГО-ПРО Варна за активно сътрудничество с местната власт и обединяване на усилията за реализиране на проекти в полза на хората, живеещи в Североизточна България.

 

*реклама

 

 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Завод от НРБ процъфтява във Варна и раздава милиони печалба на хората
Дата: 29/03, 14:45

Събота и неделя времето поднася голяма изненада, а на 1 април пада рекорд
Дата: 29/03, 14:41

На 1 април ще тестват сирените за тревога в София
Дата: 29/03, 14:40

Изрязаха неприлични кадри от Ергенът по БТВ с Васка
Дата: 29/03, 14:28

Таджикистан арестува 9 души заради връзки с атентата в Крокус
Дата: 29/03, 14:22

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия