"Уикенд": Очите бил ченге под прикритие?


Дата: 25/05, 20:54

Митьо Очите е ченге под прикритие на високо ниво. Подземният бос е бил вербуван за ухо на полицаите, докато търкал наровете в затвора още през 2007 година, твърди в. "Уикенд", като се позовава на свой източник.

Димитър Желязков продължавал да снася информация за бандити по Черноморието, срещу което си осигурявал мощен чадър и собственото си спокойствие. Несебърският бос обещал на ченгетата, че през новия сезон няма да има проблеми в курорта. Той вече отново се чувствал господар в района, който бил разчистил от врагове и конкуренти. Веднага след престрелката в Слънчака, в която босът беше тежко ранен, разследващи бяха категорични, че и Желязков ще се сдобие с обвинение за екшъна, но това така и не се случи.

Според думите на прокурорите тогава престрелката била резултат от спор за територия, която е източник на солидни доходи от престъпна дейност. Следователят от Несебър Иван Христов, който беше разпънал чадър над Желязков и хората му, беше уволнен и се сдоби с обвинение за злоупотреба със служебно положение, но Очите излезе от екшъна още по-наперен и е на път да се сдобие с чисто съдебно минало, за което е подал молба.

Той не е единственият кримигерой, който пее на ченгетата. Мутри се натискали да стават агенти на полицията и спецслужбите, защото така успявали да избегнат правосъдие за тежки престъпления.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Сигнал за бомба изпразни мола на бул. Стамболийски
Дата: 29/03, 16:06

Започва раздаването на хранителни помощи на над 600 хиляди души
Дата: 29/03, 15:59

Община Варна осветява училище в цветовете на българското знаме и на НАТО
Дата: 29/03, 15:52

Тревожна прогноза за цените на горивата
Дата: 29/03, 15:471 Коментар

Без СМС плащаме "Синя зона" през телефона
Дата: 29/03, 15:40

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия