Как да използваме ShopMania.bg в търсене на точния продукт и продавач


Дата: 28/06, 08:26

Скритите възможности на приложението за сравнение

Нерядко се случва да поискаме съвет преди да закупим нещо, каквото и да е то. Когато си харесаме даден продукт, особено ако е по-скъп, желанието да го купим колкото се може по-скоро надделява в емоция. Продуктът просто е красив, лъскав, удобен, розов или какъвто ще да е... просто е готин и го искаме.

Ако все пак съумеем да победим тази емоция, поне за момент, ще имаме възможност да го сравним с други подобни на него и да изберем точния търговец, от който да го купим. Така е може би по-умно.

Именно това прави ShopMania. Помага да си изберем точния продукт от точния търговец.

Сравнение на продукти

Дали да изберем единия или другия продукт зависи не само от цената. Всеки от тях има различни качества, прави нещата по различни начини, а тънките нюанси в техническите характеристики могат да значат и нещо повече от просто „върши работа“.

В ShopMania към всеки продукт има бутон „Сравнете продуктите“ който добавя разглеждани от нас продукти в сравнителен списък:

Изберете два или повече продукта, между които се колебаете. По всяка вероятност те ще са със сходни характеристики и ще се наложи да намерите обективен измерител, чрез който да вземете решение кой точно да закупите.

Изберете поне два продукта, примерно AppleiPhone7 и  SamsungGalaxyS 8. В страниците на продуктите изберете бутон „Сравнете продуктите“ и за двата:

Така двата продукта попадат в списъка за сравнение. Тогава е достатъчно е да натиснете бутон „Сравни“:

 

Ще се покаже таблица с техническите характеристики на всеки от продуктите. Ще видите на кой продукт какво му липсва откъм технически параметри. Така преценката кой продукт да закупите ще е по-ясна.

Ето примерна страница на готово сравнение между AppleiPhone7 32GBи SamsungGalaxyS 8:

Ценова история

Понякога цените на някои стоки могат да бъдат непредсказуеми.

ShopMania обаче следи тенденцията на цените, за могат посетителите да направят някаква преценка, доколкото е възможно, дали цената е с тенденция да расте или да пада. Така евентуално може да се предвиди подходящ момент за покупка, както например при домашната хлебопекарна Philips HD9015:

 

Известия при достигната цена

Понякога имаме нужда от даден продукт, но не така крещяща. Склонни сме да закупим стока, ако е на добра цена, според нас, в противен случай не си струва.

Хубаво е да си купим нова кафе-машина. Ще я вземем обаче когато цената й достигне определена ниска стойност. Така напримернай-ниската цена на кафе машина Gaggia Naviglio в момента е почти 699 лв. Натискаме бутон „Известия за цена“, регистрираме се набързо и залагаме цената, която сме склонни да заплатим за това изделие. Примерно 650 лв.

Ще получим известие от ShopMania щом някой от търговците свали цената си до 650 лв. за този продукт.

Бутон „Намаления“

О, йес... вълшебната думичка

Потърсете бутон „Намаления“ из категориите в ShopMania. По всяка вероятност ще си харесате нещо.

И нещо много полезно

ShopMania е разработила приставка за всички известни браузери, която върши уникална работа.

След инсталиране на приставката в браузера, всеки път когато посетите страница на продукт в онлайн магазин (който и да е), тя се активира и показва къде можете да намерите същия (или подобен) продукт на по-ниска цена.

Така поне ще сме сигурни, че няма да плащаме повече за едно и също нещо. Приставката се казва PriceExpert и можете да я свалите оттук

Как, все пак, да подберем търговеца

Лесният отговор е – според цената. Най-ниската цена побеждава.

Все пак, уверете се че няма твърде много лоши коментари за търговеца – не издава фактура или касова бележка, разправии при връщане на продукта или разни такива. Прегледайте коментарите за него.

Търсете и давайте съвети

ShopMania.bg е социална мрежа за пазаруване. Споделяйте каквото намерите за удачно. Възползвайте се от експертните статии и коментирайте. Полезно е за всички.

 

 

 

 

* публикация

 

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Разделиха ли се с Жорж? Емилия проговори
Дата: 24/04, 10:32

В Русия арестуваха дясната ръка на Шойгу - зам. министъра на отбраната Тимур Иванов
Дата: 24/04, 10:281 Коментар

Снимка от Космоса на България показа каква напаст ни връхлетя от Африка
Дата: 24/04, 10:19

Зрителите на "Денсинг старс" потънаха в тъга за партньорката на Емрах Стораро Веси
Дата: 24/04, 10:161 Коментар

Те са най-големите длъжници на Лили Иванова, обяви Халваджиян
Дата: 24/04, 10:08

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия