Александрина Пендачанска открива „Варненско лято"


Дата: 23/06, 18:40

Снимка: bnt.bg

Александрина Пендачанска ще открие 92-рото издание на Международния музикален фестивал „Варненско лято". Концертът с участието на оперната прима е на 24-ти юни от 20.00 часа в зала 1 на Фестивалния и конгресен център, предаде репортер на Moreto.net.


„Много съм щастлива, че съм във Варна. Огромна чест и радост е да открия фестивала. Последната ми изява на варненска сцена беше през 1996 година заедно с майка ми Валери Попова“, каза пред медии Пендачанска.

Основната програма на фестивала от 24-ти юни до 5-ти юли ще включи не само обичайната класическа музика, но още и джаз, фолкор и музикален театър. Сред акцентите е концертът на Биг бендът на БНР, който ще представи Скици от Испания“ на 27 юли. Концерт-майстори и лауреати на най-престижните струнни конкурси ще се представят в камерния оркестър “East West”. Те ще зарадват публиката с романтична музика от Изтока и Запада.

Няколко премиери ще бъдат поднесени на варненската публика в рамките на „Опера в Летния театър“, която е част от програмата на фестивала. На 28 юли за първи път ще бъде представен мюзикълът „Маската на Зоро“. „Пепеляшка“ ще зарадва почитателите на операта на 4 юли, а „Тоска“ на 7 юли. Премиерата на „Летящия холандец“ е на 12 юли, а на „Джоконда“, която за първи път се поставя в 71 годишната история на варненската опера, ще бъде представена на 7 август. Два дни по-късно публиката ще може да се наслади на балета „Лебедово езеро“.

В модула „Академия“ от 6-ти до 12-ти юли предстои емблематичният проект на проф. Минчо Минчев „Интегрално изпълнение на Бетовеновите сонати за пиано и цигулка“. За пръв път в България в три концертни вечери ще се изявят десетима цигулари и четирима пианисти, ще представят 10-те сонати за пиано и цигулка на Бетовен.

„Baroque“ - Ренесансова и Барокова музика е завършващият модул на фестивала. Той вече трета година се радва на голям интерес. Срещата с изтъкнати европейски ансамбли за старинна музика ще се състои през септември.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



МОН закупува електрически автобуси за учениците
Дата: 19/04, 12:53

Петричев: Отбори от Висшата лига наблюдават футболисти на Лудогорец
Дата: 19/04, 12:40

Какви са най-често ползваните мерни прибори за лов?
Дата: 19/04, 12:40

Топ 10 летни аромата от Arabic Scents: Открийте своя неустоим летен аромат
Дата: 19/04, 12:40

Треньорът на „соколите“ прави промени в състава
Дата: 19/04, 12:30

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия