"Телеграф": Страшна житейска драма с третокласник от Карнобат! Смърт и 100 бона в основата на трагичната история


Дата: 20/08, 22:39

Майка изостави сина си като бебе, но го припозна 10 години по-късно, когато детето наследи 100 000 лева. Парите са наследство от застраховката на бащата, който загива в автомобилна катастрофа, съобщава "Телеграф", цитирани от Блиц.

Третокласникът от Карнобат живее в лишения с баба си по бащина линия. Преди 15 години неговият баща Стефан се жени за З. На три месеца бебето им е изоставено от майката, която заживява с друг, разказва "Телеграф".

През 2013 г. съдът присъжда попечителство на Стефан, но семейството е разтърсено от трагедия. Бащата умира в катастрофа. На 15 септември заедно с първия звънец третокласникът чува и че "татко му е мъртъв".

Според закона, когато единият от родителите почине, правата по отглеждането на детето се прехвърлят към живия. И след черния 15 септември, майката не се интересува от него, твърди адвокат пред "Флагман". Той представлява бабата на момчето, която иска от Карнобатския районен съд официално да бъде настанено при нея.

През 2017 година получава разрешение, а през октомври същата година, осъжда майката Златка да плаща месечна издръжка на непълнолетния от 120 лв. В същото време обаче тя претендира за обезщетението, полагащо се на сирака от застрахователно дружество, в което е имал полица автомобилът, с който пътувал бащата. И успява законно да го получи.

"Изпратихме писмо до застрахователното дружество и до Софийския градски съд, с което помолихме обезщетението да бъде да бъде преведено по сметка на детето. До изясняването на случая бабата двукратно поиска от дирекция "Социално подпомагане" - Карнобат, да се отнемат родителските права на майката. Съгласно закона обаче това може да направи само другият родител, който в случая е починал, директорът на съответното подразделение на социалното подпомагане или районният прокурор", обяснява адвокатът.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Нов проект! Комплекс от 4 къщи в м-ст Траката във Варна
Дата: 25/04, 09:30

За първи път в Европа А1 демонстрира на живо непрекъсваеми 5G и роуминг услуги на границата с Гърция
Дата: 25/04, 09:30

Силно земетресение в Гърция
Дата: 25/04, 09:26

Определят кои ще са тазгодишните носители на награда "Варна“ в сферата на културата, науката и образованието
Дата: 25/04, 09:25

Тежка катастрофа на пътя София - Варна, затворен е до Велико Търново
Дата: 25/04, 09:18

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия