Как да се увеличи мощността на автомобила без чужда помощ?


Дата: 21/08, 06:00

 

Повечето от тези действия не представляват трудност и не изискват външна намеса

Повечето шофьори предпочитат по-мощните автомобили, като в случая не става дума само за любов към високите скорости, а за желанието за по-бързо ускорение. То е полезно и при маневри в града и при изпреварване на мигастрала. Да направиш своята кола по-мощна не е чак толкова сложно. 

В повечето случаи процесът изисква съответните познания и квалификация, както и оборудване. И може да бъде извършен от съответните специализирани сервизи. Ето какво препоръчва независимят експерт Максим Строкер на тези, които смятат, че могат да се справят и сами.

СМЯНА НА ФИЛТЪРА

Най-лесният начин за увеличаване на мощнотта е намаляване на загубата на енерегия от двигателя при притока на въздух. Стандартният филтър създава огромно съпротивление на въздушния поток, затова той може да бъде заменен с въздушен филтър с нулево съпротивление. Увеличаване на мощността ще се получи, но ако не се направят и други подобрения, той няма да се усети кой знае колко.

ЧИП-ТУНИНГ

Следващата крачка е чип-туниг, но за него ще се наложи посещение при специалист, който разбира от тази материя. Той ще може да влезе в електронния блок за управление и да го препрограмира. Съответно „печалбата” при мощността ще бъде около 10-20%, а цената – увеличение на разхода на гориво.

Как да се увеличи мощността на автомобила без чужда помощ?

Официалните дилъри на нови автомобили не одобравят особено подобен подход, а освен това промените в мощността трябва да бъдат легализиране пред властите. Макар че последното рядко се случва и в документите на автомобила си остава старата мощност.

СМЯНА НА СВЕЩИТЕ

За да се подобрят параметрите на автомобила без намеси в неговата конструкция, може да се заменят свещите с по-качествени. Това във всички случаи няма да навреди на машината. Освен това има смисъл в двигателя да бъде сипано масло за състезателни коли и когато той се развърти до максималните си обороти, ще може да даде няколко допълнителни конски сили.

БЕНЗИН С ПО-ВИСОК ОКТАН

В опитите за увеличаване на мощността може да се премине и към използването на бензин с по-високо октаново число, който се предлага на почти всички бензиностанции. Преди това оаче запалването на двигателя трябва да бъде настроено именно за подобно гориво, в противен случай операцията няма кой знае какъв смисъл.

КАТАЛИЗАТОР И АУСПУХ

Някои от шофьорите са на мнение, че катализаторите и заглушителите на ауспуха създават съпротивление на излизащите газове, като по този начин губят скъпоценна енергия. Затова ги премахат буквално, като ги заменят с тръба на ауспуха. Обикновено увеличението е до 5 к.с., но със сигурност шумът, издаван от автомобила, ще е доста по-голям. И може да доведе до сериозен конфликкт както с полицията, така и със съседите.

Снимки: Printerest



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



На 29 март петък имен ден празнува юначно българско име
Дата: 28/03, 17:00

Мирослав Иванов: Можеше да имаме поне още 9 месеца кабинет
Дата: 28/03, 16:451 Коментар

Европейската прокуратура извършва обиски в български курорт заради съмнения за измами
Дата: 28/03, 16:331 Коментар

Какво ни трябва за създаването на модерно офисно пространство?
Дата: 28/03, 16:30

Арестуваха 5-ма журналисти в Русия
Дата: 28/03, 16:28

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия