Контрера: Хората очакват действия, а ние се заринахме в блатото на думите


Дата: 19/11, 21:10

Снимка: Канал 3

Сътресения в коалицията на „Обединени патриоти”, оставка на вицепремиера Валери Симеонов и сега ново искане от Волен Сидеров за оставка на Красимир Каракачанов като заместник министър-председател.

Какви точно са проблемите при „Патриотите” – темата в предаването „Денят на живо” по Канал 3 коментира Карлос Контрера от ВМРО.

„Не мисля, че проблемът беше в този финален акт на вицепремиера Сименов. При нас метастазират някои проблеми като малка коалиция и това се отразява на цялото управление. Защото няколко пъти Каракачанов потушава скандали, за да се стигне до този момент, в който той заяви, че повече няма да бъде синя каска.

Ние загубихме година и половина в някои скандали, вместо да предприемем конкретни действия в Народното събрание. Защото хората очакват конкретни действия, а ние се заринахме в блатото на думите”, обяви Контрера, който е столичен общински съветник.

Според него е редно на утрешния коалиционен съвет да се изяснят всички позиции и там да се обсъди виждането на Волен Сидеров за евентуалната оставка на Красимир Каракачанов.

„Това е някаква езоторична версия. Какъв е вариантът – патриотите да се оттелят изцяло от изпълнителната власт и само да подкрепят ГЕРБ в парламента”, попита риторично Контрера.

„За мен едно подобно поведение показва политическа незрялост. Не сме малки деца”, каза Контрера визирайки скандалите между членовете на коалицията.

„От друга страна какво показваме на нашите избиратели – те ще си кажат ние гласувахме за обединение. Беше им заявено, че ще има обединение и ще бъде потиснато политическото его. И сега като слушам предложение, че трябва да преформулираме приоритетите си... Нашите ангажименти са написани в предизборната ни програма и в коалиционното споразумение. Не е сега времето по средата на мандата да се преформулираме. Не знам какво седи зад тези идеи, но е факт, че ние сме поели конкретни ангажименти”, заяви членът на ВМРО.

Относно протестите из цялата страна в последните седмици той заяви:

„Вече виждаме познати лозунги за смяна на системата, познати от 2013 г. Но как трябва да стане това. Трябват ясни искания, защото съгласете се, с викове и крясъци няма как да стане”.

„Очевидно подобни изказвания са недопустими”, пък бе категоричният му коментар относно думите на Валери Симеонов и депутата от НФСБ по адрес на родителите на деца с увреждания.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Синдикатите организират протест с искане въглищните централи да продължат да работят
Дата: 25/04, 08:41

МЕУ удължава срока за набиране на външни експерти за удостоверяване на машините за гласуване
Дата: 25/04, 08:27

Дебора: Имахме гости, пих 4-5 чаши вино и приспивателно. Спала съм шест часа
Дата: 25/04, 08:142 Коментара

Стабилна възвращаемост на инвестиционния пазар
Дата: 25/04, 07:56

Никол Станкулова предупреди за сериозни дъждове на много места в България
Дата: 25/04, 07:49

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия