Семейство Баневи са обвинени в престъпления на стойност 1.24 млрд. лв.


Дата: 06/12, 16:197 Коментара

На Николай и Евгения Баневи ще им бъдат предявени обвинения за престъпления на обща стойност 1.24 млрд. лв. Двамата бяха екстрадирани от Германия с два отделни полети, тъй като според правилата с един полет не може да се превозва повече от един арестант. Те вече са в българския арест с мярка за неотклонение задържане под стража за 72 часа. След това прокуратурата ще поиска от съда те да останат за постоянно в ареста, пише economic.bg.

Двамата ще бъдат обвинени за организиране и участие в престъпна група и за длъжностно присвояване на пари и вещи, собственост на „Полимери“ АД, „Елма“ АД , „Химически завод Панайот Волов“ АД и „Топлофикация Казанлък“ АД в общ размер на 84.7 млн. лв. Също и за избягване установяване и плащане на данъчни задължения в размер на 231 хил. лв. като управляващи „Полимери“ АД, 1.52 млн. лв. като управляващи „Партнърс Комерс“ ЕООД и 2.62 млн. лв. като управляващи „Елма“ АД.

Семейство Баневи ще получат още и обвинения за пране на пари в особено големи размери – 589.8 млн. евро и 225 000 лева, за държане на огнестрелни оръжия и боеприпаси.

От Специализираната прокуратура уточняват, че предаването на обвиняемите е в изпълнение на издадена от нея европейска заповед за задържането им.
 

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html

КоментирайСпонсорирани връзки.


Шарен Великденски базар в щаба на ВМС във Варна, целта му е благотворителна (снимки)
Дата: 19/04, 12:14

Извънредна новина за Лютви Местан! Румяна Арнаудова съобщи в Бургас, че...
Дата: 19/04, 12:14

Търсите абитуриентски или сватбен костюм? Българската марка NIKOLA GIOKA предлага голямо разнообразие на достъпни цени
Дата: 19/04, 12:08

БСП с 1.1% пред ГЕРБ според "Галъп"
Дата: 19/04, 12:071 Коментар

Арнаудова: Обвиненията са за некачествен ремонт на пътя край Своге! Престъпление да се влага различно качество в смеската
Дата: 19/04, 12:00

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2019 | Пълна версия