Шефът на КЕВР: Цената на природния газ ще се повиши с 4% от 1 януари


Дата: 06/12, 17:28

Снимка Булфото, архив

Повишението на цената на природния газ ще бъде около 4% от 1 януари 2019 г. Това каза председателят на КЕВР доц. Иван Иванов по време на заседанието на Постоянно действащата подкомисия за наблюдение на дейността на КЕВР към Комисия по енергетика, където се проведе дискусия за цената на природния газ, пише Пик. 

„На 10 декември „Булгаргаз“ е длъжен да предостави своето заявление в комисията относно предложението за цена на природния газ за първото тримесечие на 2019 г. Като изхождам от предварителната прогноза, която „Булгаргаз“ направи и публикува на своя сайт един месец по-рано, на 10 ноември, съгласно която се очаква повишение на цената на природния газ с 4,98 % и като отчитам спадащите цени на суровия петрол на международните борси от 10 ноември до момента, считам, че повишението на цената на природния газ ще бъде около и под 4%. Като разбира се „Булгаргаз“ има отговорността да ни представи своите изчисления, които ние ще проверим“, допълни доц. Иванов.

„2018 г. се оказа с твърде променливи цени на природния газ на международните пазари преди всичко с променящи се цени на суровия петрол и оттам неговите деривати. Известно е, че дериватите на суровия петрол участват във формулата за изчисление на цената на природни я газ. Известно е, че дериватите на суровия петрол участват във формулата за изчисление на цената природния газ.

Съгласно договора между доставчика „Газпромекспорт“ и „Булгаргаз“ на всяко тримесечие се актуализира цената на природния газ по формула, която участва в този договор.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Главчев: Предложих на президента аз да поема Външно
Дата: 20/04, 12:51

Цоков: Има карантинирани класове заради коклюш в София
Дата: 20/04, 12:45

Даниел Лорер: Наблюдаваме една игра между Радев и ГЕРБ
Дата: 20/04, 12:281 Коментар

Топ 10 летни аромата от Arabic Scents: Открийте своя неустоим летен аромат
Дата: 20/04, 12:20

Вътрешният министър: Тенчо Тенев е бил редовен гост на вечеринките на Рашков
Дата: 20/04, 12:15

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия