Климатологът Рачев изненадващо смени прогнозата си за времето на Нова година


Дата: 06/12, 17:56

Сухо време и температури до около 10 градуса ни очакват при посрещането на 2019 г. Прогнозата направи климатологът проф. Георги Рачев пред bTV. Вчера климатологът предрече, че ще прекараме сухи и безснежни Коледа и Нова година, без да се обвърже с конкретни температури и направи уговорката, че е твърде рано за точна прогноза.

Той посочи, че в Гърция, която е предпочитана празнична дестинация за хиляди българи, ще можем и да сме с пролетно облекло – там градусите ще са 17, пише Блиц.


 
Климатологът подчерта, че след около седмица ще могат да се правят по-прецизни прогнози, но на този етап изгледите са за една относително мека зима с по-малко валежи, но в границите на нормалното.
 
Истински снежна ще е Коледата само за тези, които изберат планинските курорти. В Южна България през деня температурите ще са в рамките на 4-5 градуса над нулата, а валежите ще са слаби.
 
В следващите 10 г. проблемът с мъглите и смога у нас ще остане сериозен, прогнозира Рачев. По думите му причина са високите цени на тока и газта, които тласкат хората към отопление с твърдо гориво, както и многократното увеличение на броя на автомобилите. Така единствено повишаването на стандарта на живот ще направи въздуха по-чист.
 
Рачев отбеляза, че по време на социализма положението е било още по-лошо.
 
Според него обаче фините прахови частици са по-малкияТ проблем на фона на невидимите химикали, които се отлагат в човешки организъм и които не се измерват достатъчно прецизно в момента.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



ЕVN предупреди за голям проблем със сметките за ток от 1 юли
Дата: 28/03, 16:13

Рокада в ръководството на bTV
Дата: 28/03, 16:06

Кои са най-предпочитаните европейски марки електромобили?
Дата: 28/03, 16:00

Над 160 продукта за Великден в Lidl
Дата: 28/03, 16:00

5 съвета при избора на годежен пръстен
Дата: 28/03, 16:00

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия