Модерен ехограф от ново поколение получи Катедрата по ортопедия към МУ-Варна /видео/


Дата: 11/01, 11:10

Катедрата по ортопедия получи от МУ-Варна модерен ехографски апарат от ново поколение, оборудван специално за приложение в мускул-скелетната система. Той ще се използва както за хирургични ортопедични интервенции, така и за научно изследователската и обучителната дейност в университета. В България за първи път се внедрява подобен апарат от високо поколение, който традиционно се използва в елитните клиники в Европа. Новата апаратура дава възможност както за високоспециализирана диагностична и предоперативна дейност, така и за извършване на оперативни интервенции под ехографски контрол.

Първата операция, която лекарите извършиха, бе ахилотомия под ехографски контрол. Ахилотомията е част от лечението на криво ходило, но с помощта на новия апарат специалистите получават точна информация за прецизността на извършената интервенция и на резултатите.

„Всички в катедрата по ортопедия и травматология сме изключително щастливи. Ще използваме ехографския апарат за предоперативен и следоперативен скрининг, при големи костни операции, при предоперативно планиране на раменна, ахилесова и тазобедрена патология, както и при травми от спешен порядък. Апаратът дава безспорно точна картина и при ранен бебешки скрининг на тазобедрената става.“ Това каза проф. д-р Димитър Райков, ръководител на Клиниката по ортопедия и травматология в МУ-Варна.

*публикация

 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 



Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Д-р Ненков разкри правилната посока за развитието на България
Дата: 20/04, 13:46

Какво трябва да знаете за застраховка "Автокаско"?
Дата: 20/04, 13:40

Сиромахов: Ако имате познат лекар, взимайте фалшив болничен, балъците нека си работят
Дата: 20/04, 13:25

66-годишен мъж загина при пожар в Силистра
Дата: 20/04, 13:15

Евродепутат: Трябва радикална реформа в посока президентска република
Дата: 20/04, 12:571 Коментар

Още новини
Спонсорирани връзки.

Коментари twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия