Приключи проверката на КЕВР и Министерство на енергетиката в Електроразпределение Север


Дата: 21/01, 14:47

Експертите констатираха коректно изпълнение на лицензионните задължения от страна на дружеството

 

Потреблението на клиентите на Електроразпределение Север, част от групата ЕНЕРГО-ПРО Варна, е отчетено коректно. Това констатираха проверяващите експерти на Комисията за енергийно и водно регулиране и Министерство на енергетиката по време на проверка през изминалата седмица.

При посещението на 263 избрани на случаен принцип обекта на битови и стопански клиенти в няколко квартала на Варна, вилни зони и село Кичево, беше установено, че електромерите са отчетени в регламентирания срок и отразяват реалната консумация на клиентите. Представителите на двете институции имаха възможност да анализират потреблението на тези обекти за минали периоди, регистрирано в базата данни на дружеството.

 

Експертните екипи провериха и техническото състояние на трафопостове с голям брой присъединени клиенти в централни райони на Варна и в квартал Владиславово. Освен стандартното оборудване, в тези съоръжения е изградено балансово мерене на електроенергията, което дава възможност за мониторинг и последващ контрол на техническите и търговските загуби в района, който електрозахранват.

 

Специалистите на Електроразпределение Север оказаха пълно съдействие на екипите на КЕВР и МЕ, като предоставиха необходимата информация и логистична подкрепа за ефективно провеждане на всички дейности по време на проверката. Компанията има готовност да предостави на проверяващите експерти всяка допълнителна информация, свързана с изпълнението на лицензионните задължения на дружеството.

 

*реклама

 

 

 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



На 29 март рожден ден има Красимир Балъков
Дата: 29/03, 01:30

Какво ни трябва за създаването на модерно офисно пространство?
Дата: 29/03, 01:10

Гръцкото правителство оцеля при вот на недоверие
Дата: 29/03, 01:00

Тонове пластмаса се носят във водите на Дунав
Дата: 29/03, 00:41

5 съвета при избора на годежен пръстен
Дата: 29/03, 00:30

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия