Лаборатория „ЛИНА” отбелязва 20 години, обявява февруари за месец на кръвните групи


Дата: 07/02, 09:31

Екипът на лаборатория „ЛИНА” започва отброяването до своя рожден ден, като всеки месец ще прави важни изследвания по-достъпни за пациентите

Екипът на лаборатория „ЛИНА” започна отброяването до своя 20-ти рожден ден, като посвещава всеки месец до годишнината на различно изследване, за да го направи по-достъпно за пациентите. През февруари това е определянето на кръвна група и резус-фактор, което се извършва на половин цена от 10 лв. вместо стандартните 20 лв. Таксата манипулация е 2 лв. Актуалните изследвания ще бъдат обявявани всеки месец на сайта на лабораторията www.lina-bg.com, както и на официалната й фейсбук страница.

„Oтбелязваме годишнината с тази инициатива, защото искаме да благодарим пациентите си за доверието през последните 20 години. За две десетилетия успяхме да обединим всички лабораторни специалности, да изградим голям и стабилен екип от опитни специалисти и да отворим врати в общо три области – Бургас, Варна и Ямбол. Едно от най-големите ни постижения е, че се превърнахме в база за обучение на специализанти и лаборанти. За нас е мисия да предадем знанията си и да задържим младите лекари в България”, заявява д-р Васил Костадинов, управител на лаборатория „ЛИНА”. Екипът с усмивка споделя, че днес вече изследва не само децата, но и внуците на своите първи пациенти.

ЛИНА” избраха да стартират инициативата с определяне на кръвна група, тъй като изследването е важно и е добре всеки човек да знае своята.

Изследването се извършва по кръвногрупови системи АВО и Rh, като дава информация за кръвната група и и резус-фактора, който може да е положителен или отрицателен. Необходимо е при отиване в лабораторията, пациентът да носи валиден документ за самоличност – лична карта, международен паспорт или шофьорска книжка. Ако пациентът е непълнолетен, задължително трябва да е придружен от родител или настойник, който да представи личната си карта и копие на акта за раждане на детето. За изследването се взема венозна кръв, като резултатът излиза от един до три работни дни. На място, в лабораторията, пациентът получава официален документ, който представлява фиш за имуно-хематологично изследване , с вписани кръвната група и резус-фактор. Фишът е подпечатан от лекаря, извършил изследването.

До края на февруари определянето на кръвна група и резус фактор в самостоятелните филиали на „ЛИНА” в областите Варна, Бургас и Ямбол ще става на цена от 10 лв. 

 

*публикация

 

 


 


 


 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Затвориха АМ "Тракия"
Дата: 29/03, 17:19

Заради смяната на часа в събота срещу неделя всички влакове с ново разписание
Дата: 29/03, 17:04

Майки водят синовете и дъщерите си за развод при адвокат
Дата: 29/03, 16:591 Коментар

Депутатите оправят казуса със служебните премиери на първо четене
Дата: 29/03, 16:47

Александър Андреев: Първа точка във всички предизборни кампании трябва да е “сгрешихме”
Дата: 29/03, 16:35

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия