Клуб Z: Въпреки Бойко Борисов и свое обещание: "Джи Пи Груп" ще строи "Железница"


Дата: 12/02, 12:2212 Коментара

Официално: обединението "АМ Струма Тунел 2018", в което основият участник е "Джи Пи Груп", ще строи тунел "Железница" от магистрала "Струма".

Договорът между избрания през август изпълнител и Агенция "Пътна инфластрукрура" е подписан в понеделник. От пътното ведомство днес потвърдиха това. Стойността на договора е за над 185 млн. лв. без ДДС (тоест над 200 млн. лв. с ДДС). Това е и един от най-скъпите текущи пътни проекти.

Историята би била просто обикновен финал на процедура по възлагане на обявена обществена поръчка, ако през есента на 2018 г. компанията "Джи Пи Груп" не бе обявила сама в официално свое изявление, че се оттегля от спечеления два месеца по-рано търг.

Въпросното изявление на "Ди Пи Груп" от 12 октомври дойде малко след като по-рано същия ден премиерът Бойко Борисов обяви:

"Възложих на председателя на Агенция пътна инфраструктура Светослав Глосов (вече сменен - б.р.), спазвайки закона, да намери форми още днес “Джи Пи груп” да се извади от проектите с европейско и държавно финансиране. Всеки, който е заподозрян и тече разследване - да се извади от конкурсите и да си докаже правотата и невинността“.

Премиерът бе цитиран от правителствената информационна служба. Думите му идват, след като по разследване на сайта "Биволъ" и сигнал на вицепремиера Томислав Дончев до прокуратурата, свързан с работата на "Джи Пи Груп" и злоупотреба с европейски средства. Освен за това, прокуратурата разследва и физическо лице от компанията за пране на пари, съобщи през октомври главният прокурор Сотир Цацаров.

Очаквайте подробности.

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html

КоментирайСпонсорирани връзки.


Бърни Сандърс събра $ 4 млн. за 12 часа
Дата: 21/02, 01:53

Обсъдиха мерки за ограничаване на пластмасата за еднократна употреба
Дата: 21/02, 01:25

Венецуела забрани на корабите на напускат пристанищата на страната
Дата: 21/02, 01:12

Тереза Мей приветства „напредъка“ в преговорите с Европейския съюз за Брекзит
Дата: 21/02, 00:51

21 февруари 1958 г. - Създават символа на мира
Дата: 21/02, 00:31

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2019 | Пълна версия