Клуб Z: Въпреки Бойко Борисов и свое обещание: "Джи Пи Груп" ще строи "Железница"


Дата: 12/02, 12:22

Официално: обединението "АМ Струма Тунел 2018", в което основият участник е "Джи Пи Груп", ще строи тунел "Железница" от магистрала "Струма".

Договорът между избрания през август изпълнител и Агенция "Пътна инфластрукрура" е подписан в понеделник. От пътното ведомство днес потвърдиха това. Стойността на договора е за над 185 млн. лв. без ДДС (тоест над 200 млн. лв. с ДДС). Това е и един от най-скъпите текущи пътни проекти.

Историята би била просто обикновен финал на процедура по възлагане на обявена обществена поръчка, ако през есента на 2018 г. компанията "Джи Пи Груп" не бе обявила сама в официално свое изявление, че се оттегля от спечеления два месеца по-рано търг.

Въпросното изявление на "Ди Пи Груп" от 12 октомври дойде малко след като по-рано същия ден премиерът Бойко Борисов обяви:

"Възложих на председателя на Агенция пътна инфраструктура Светослав Глосов (вече сменен - б.р.), спазвайки закона, да намери форми още днес “Джи Пи груп” да се извади от проектите с европейско и държавно финансиране. Всеки, който е заподозрян и тече разследване - да се извади от конкурсите и да си докаже правотата и невинността“.

Премиерът бе цитиран от правителствената информационна служба. Думите му идват, след като по разследване на сайта "Биволъ" и сигнал на вицепремиера Томислав Дончев до прокуратурата, свързан с работата на "Джи Пи Груп" и злоупотреба с европейски средства. Освен за това, прокуратурата разследва и физическо лице от компанията за пране на пари, съобщи през октомври главният прокурор Сотир Цацаров.

Очаквайте подробности.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



МВР: Бомбените заплахи в София идват от страна извън ЕС
Дата: 28/03, 18:47

Какво ни трябва за създаването на модерно офисно пространство?
Дата: 28/03, 18:40

Ники Кънчев издаде голяма тайна за “Стани богат”
Дата: 28/03, 18:35

Хванаха въоръжен до зъби в Ямболско
Дата: 28/03, 18:15

Над 160 продукта за Великден в Lidl
Дата: 28/03, 18:10

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия