Как да се справим с простатита?


Дата: 12/03, 09:39

Най-общо казано, простатитът може да се определи като възпаление на простатната жлеза. Този проблем се среща при мъжете в зряла възраст и шансът от заболяване се увеличава с напредването на годините. От простатит страдат повече от 40% от представителите на мъжкия пол. Около 10% от мъжете в продуктивна възраст са се сблъсквали с това заболяване.

Съществуват два типа простатит – остър и хроничен. Вторият тип е много широко разпространен, проявява се в над 85% от случаите на това заболяване. Острият най-често е причинен от бактериална инфекция. Но не е опасен, тъй като лесно може да бъде излекуван.

Какви са причините за появата на простатит?

Те могат да бъдат много и разнообразни. Най-често срещаните са: простудни заболявания (настинка или грип), измръзване, полово преносими заболявания, заседнал начин на живот, различни заболявания на половата система и урологични проблеми, стрес, често недоспиване, непълноценно и нездравословно хранене, намален имунитет и др.

Медицината в днешни дни не е дала ясен и категоричен отговор за това как точно се появява и се развива заболяването и то в частност хроничния простатит. Въпреки това, този проблем се лекува изцяло и успешно, което е предпоставка мъжете да не се притесняват.

Как да разпознаем дали имаме простатит?

Най-често проявяващите симптоми са:

При хроничния простатит оплакванията са същите, но в по-малка степен и не толкова силно изразени. Обикновено дискомфортът и болките могат да се усетят при по-продължително седене и да намалеят след като човек се раздвижи. Характерно за хроничния простатит е, че се редуват дълги периоди без поява на симптоми с периоди на силно изразена болка и дискомфорт. При изострени състояния и болезнени моменти е добре да се консултирате със специалист.

Ако страдате от простатит е напълно възможно лесно да изпитате умора, както и да станете раздразнителни без видима причина. Понякога болките, които се проявяват ниско долу в коремната област са слаби, усеща се единствено лека отпадналост и е възможно заболяването да не се забележи от болния. Но дори и при слаба симптоматика е добре да се вземат мерки и конкретни действия, за да се избегнат по-нататъшни усложнения. Добро средство за лечение и профилактика на хроничния простатит е Prostero. С един курс на прием, работата на кръвоносната система се стимулира, процесът на уриниране се нормализира, увеличава се имунитета и не на последно място – мъжкото либидо се подобрява.

Когато отиваме при специалиста

Ако имаме съмнения за простатит, то прегледът изисква подготовка. По време на посещението при доктор е нужно да се вземе секрет от простата, през правото черво. Нужно е да се направи анализ на тази проба. Също така се изследва и урината през различни периоди от деня.

Много често, мъжете отлагат този преглед, тъй като е неприятен, но това е най-сигурният начин да се определи за какъв простатит става въпрос, за да може да се назначи най-правилното лечение и терапия. Ако се установи наличието на хроничен простатит, то подходящо средство е Prostero – натурален комплекс от елементи под формата на таблетки, специално разработени за грижа към простатата. Капсулите не съдържат химикали и примеси, които биха оказали негативен ефект на тялото на мъжа. Prostero облекчава и премахва болката при уриниране, намалява дискомфорта в коремната и тазова област, подобрява чувствително сексуалната функция, като подсилва организма и либидото.

 

Как да се предпазим от простатит?

 

За да избегнем проблеми, свързани с просатит, трябва да спазваме следните препоръки:

Не отлагайте превантивните мерки

Ако имате съмнение, че страдате от простатит, действайте възможно най-бързо. Всяко отлагане може да доведе до усложнения на проблема. Възможно е рязко повишаване на температурата, както и влошаване на общото състояние на тялото. Възможно е уринирането да се превърне в мъчение, а много по-тежките случай са с развиване на бъбречна недостатъчност, стерилитет, дори рак на простатата. Всяко отлагане на преглед или взимане на превантивни мерки, може да доведе до усложнения. Когато проблемът се задълбочи е възможно да се наложи оперативна интервенция и по-продължително лечение. Бъдете отговорни към себе си и здравето си и вземете мерки навреме.

*публикация



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Предупредиха всички със зимни гуми в България за голяма опасност
Дата: 25/04, 11:07

БОП-аджиите онемяха от гледката в дома на зловещ гений от Русе
Дата: 25/04, 11:06

Пълен шаш в Европарламента: Словашки евродепутат изкара гълъб от чантата си и го пусна да хвърчи за мир
Дата: 25/04, 10:58

Биков към ПП: Ще има тежки политически последствия за вас. Режете си пътя за диалог с нас
Дата: 25/04, 10:57

Голяма шашма с паркирането върху инвалидни места в "Синята зона" във Варна
Дата: 25/04, 10:55

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия