Сигнал до "Петел": Жителите от цяла улица във Варна се оказаха заложници на няколко бездомни кучета


Дата: 18/03, 19:36

Снимка Булфото

Как жителите на цяла една улица във Варна станаха заложници на няколко бездомни кучета, при положение, че има ухапани хора, а специалистите от Приемника за бездомни животни твърдят, че четириногите не са агресивни? Този въпрос не дава мира на Станислава Иванова, която преди броени дни била нападната от едно куче на улицата и се наложило да проведе цяло разследване. 

Ето какво разказа Иванова пред "Петел":

"Все още имам надежда , че поне някой в този град ще чуе и ще помогне за разрешаване на изложения проблем. На  13.03.2019 при прибиране от работа в 17:30 на ул. Новгород, кв. Аспарухово  , в началото на улицата ме ухапа улично куче. Разни псевдо хуманни граждани го хранят , но не го прибират в дворовете си, а го хранят на улицата. На  тази улица има глутница от улични кучета , които нападат хора. По думите на съседите аз съм поредната жертва. Има подадена жалба до Община Варна преди време с номер РД 19002142ВН/ 01.02.2019 от моя съседка, кучетата са били прибрани, кас
 трирани и върнати на улицата , защото не са агресивни , според служителите на ОПБК с. Каменар. След като  не са агресивни , защо аз съм поредната им жертва за няколко дни и след като не са агресивни защо се оказах в спешното отделение на Окръжна болница. От близкия магазин , споделиха , че вчера едва са отървали едно дете от същите тези кучета.  Аз съм онкологично болна  и този стрес  може да влоши изключително много здравословното ми състояние. Подадох жалба до кметство Аспарухово и в 4 РПУ, срещнах се с кмета на р-на , но останах с впечатлението, че те са безсилни да решат проблема. На 14.03.2019 кучето беще прибрано от кучкарника в Каменар, но каква е гаранцията , че пак няма да го върнат на улицата. Страх ни е да ходим на работа, не можем да стигнем до автобусната спирка, това е кошмар, всеки път като трябва да излезем на улицата, да се тревожим дали няма да се сблъскаме пак с някое от тези кучета.  След множество подадени сигнали на дежурния телефон на кв. Аспарухово, след официална жалба до Община Варна, две - три кучета превръщат в заложници хората на цяла една улица, има малки деца , те как да се пазят. Кучето се подвизаваше около детска градина. Никой не ни дава официална информация какво се случва с това  куче, неофициално разбрахме , че има подадена декларация в кметството, че кучето не било агресивно. Оставаме с усещането, че едно куче е с по големи права от един гражданин на тази държава?
 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Започна изграждането на временно пристанище за доставяне на хуманитарни помощи в ивицата Газа
Дата: 26/04, 01:01

Зеленски благодари на САЩ за одобрената военна помощ
Дата: 26/04, 00:35

Нов проект! Комплекс от 4 къщи в м-ст Траката във Варна
Дата: 26/04, 00:30

За първи път в Европа А1 демонстрира на живо непрекъсваеми 5G и роуминг услуги на границата с Гърция
Дата: 26/04, 00:30

38 години от аварията в Чернобил
Дата: 26/04, 00:18

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия