Гордост! Българин част от екипа на "Цар Лъв"


Дата: 15/04, 13:58

Боян Георгиев работи по него като технически директор осветление в студио MPC (The Moving Picture Company). Той се е трудил над продукцията в лондонското студио почти година - от миналия април досега.

Като първокласник е първата му среща с филма “Цар Лъв”, която го вдъхновява да се развива напред, разказва Боян пред Haskovo.live.

Боян завършва първо СУ “Любен Каравелов” в Димитровград, а през 2014 година и ПМГ “Иван Вазов”. След това продължава обучението си в Университета на Хартфордшир ( University of Hertfordshire), където се дипломира в 3D Компютърна анимация. Завършва курса по анимация с отлична диплома бакалавър на изкуствата през 2017 г.

Екипът на “Цар Лъв” се свързва с него през януари 2018 г. за работа около година.

След 1994 г. ще видим отново затрогващата анимация „Цар Лъв“ на голям екран, но този път като фотореалистичен компютърно-анимиран римейк, под режисурата на американския актьор и режисьор Джон Фавро. Една от перлите сред класиките на Disney ще бъде представенa максимално реалистично, а музиката ще е дело на емблематичния композитор Ханс Цимер. Премиерата на новия „Цар Лъв“ ще бъде на 19 юли.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.htmlЗареждане на коментарите. Моля, изчакайте!Спонсорирани връзки.Ники Кънчев призова: Оставих колата, за да не тровя децата! Направете го и вие
Дата: 10/12, 11:51

Проф. Минеков: България върви към абсолютен национален фалит
Дата: 10/12, 11:47

Скръбна вест: Почина бившият кмет на Москва Юрий Лужков
Дата: 10/12, 11:42

Парамедичка открадна бебе, за да го даде на бездетната си леля
Дата: 10/12, 11:37

Във Варна направиха тротоар до детска кухня за майки с колички, колите го превзеха
Дата: 10/12, 11:29

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2019 | Пълна версия