Президентът на ПЕС Сергей Станишев във Варна: ЕНП и ГЕРБ са готови на коалиция и с дявола


Дата: 11/05, 17:57

Само социална промяна, която всеки човек в Европа може да усети по доходите си, може да спре тенденцията на засилващ се евроскептицизъм. Това заяви на среща с медиите във Варна президентът на Партията на европейските социалисти (ПЕС) и кандидат за Европейския парламент Сергей Станишев. Той коментира, че борбата на европейските социалисти с Европейската народна партия е на практика аналогична на тази българските с ГЕРБ, които са част от ЕНП.

„За да запазят управлението си, ЕНП са готови на коалиция и с дявола“, коментира Станишев. Той подчерта, че както ГЕРБ в България управляват с подкрепата на националисти и консерватори, а и също и с помощта на либералите (ДПС), така и на европейско ниво се прилага същия модел, дори и с по-крайни партии.

Сергей Станишев обясни, че промяната на европейския вот ще донесе промяна във всяка страна в ЕС. Това се споделя и от всички европейски министър-председатели социалисти, които в момента са седем, но по негова оценка до юни вероятно ще са вече девет.

Станишев подчерта също, че ако следващият председател на Европейската комисия е кандидатът на ПЕС Франс Тимерманс, това ще предизвика цялостна промяна в политиката в Европа. „Няма да има действия по политически причини, както ЕНП наказваше преди време държави със спиране на фондове“, уточни бившият български премиер.

Лидерът на ПЕС заяви също, че за него е ясно, че евроизборите остават далечна тема за българите. Според него обаче все повече хора разбират, че това, което се случва в политиката в Брюксел, има значение и за техния живот. В този смисъл е важно да се подкрепи идеята за единна и социална Европа, която със сигурност ще има отражение в повишаването на доходите в България и запълване на пропастта в това отношение с другите европейски страни.

Станишев цитира последните статистически проучвания, според които 22 % от хората у нас са под прага на бедността, а други 20 % живеят в тежки материални проблеми. „Това са почти половината българи и никакво хвалене с магистрали няма да накара хората да забравят. Дори и бул. „Левски“, добави Станишев пред журналисти във Варна.

Той добави и притеснението си за развитието на морския град, в който по негови наблюдения са останали малко работещи произвеждащи предприятия. Станишев допълни, че част от новите проекти във Варна са деформирани при изпълнението си при управлението на ГЕРБ. Пример за това е обществената зона, отворена на пристанището, където по предварителна идея е трябвало да има голям конферентен и културен център, който обаче не се реализира. Бави се и изграждането на нов модерен терминал, който е в основата на проекта от самото начало.

„През моя мандат като премиер беше създадена индустриална зона във Варна. Има я, но какво става с нея? Ето, „Фолксваген“ иска възможности да инвестира в България, защо да не е във Варна?“, каза още Сергей Станишев.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

*платена публикация

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ТУК - https://petel.bg/registration.html

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!Спонсорирани връзки.


Европейският отговор на GPS е отново на линия
Дата: 19/07, 03:00

Чували ли сте за автомобили с пет колела?
Дата: 19/07, 02:351 Коментар

AFP: САЩ потвърдиха, че изключват Турция от програмата за F-35 заради руските С-400
Дата: 19/07, 02:07

6 трика, с които загадъчно да се разголите в жегите, без да евтинеете
Дата: 19/07, 01:351 Коментар

19 юли 1975 г. - „Аполо“ и „Союз“ се разделят
Дата: 19/07, 00:371 Коментар

Още новини
Спонсорирани връзки.

Коментари twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2019 | Пълна версия