Президентът на ПЕС Сергей Станишев във Варна: ЕНП и ГЕРБ са готови на коалиция и с дявола


Дата: 11/05, 17:57

Само социална промяна, която всеки човек в Европа може да усети по доходите си, може да спре тенденцията на засилващ се евроскептицизъм. Това заяви на среща с медиите във Варна президентът на Партията на европейските социалисти (ПЕС) и кандидат за Европейския парламент Сергей Станишев. Той коментира, че борбата на европейските социалисти с Европейската народна партия е на практика аналогична на тази българските с ГЕРБ, които са част от ЕНП.

„За да запазят управлението си, ЕНП са готови на коалиция и с дявола“, коментира Станишев. Той подчерта, че както ГЕРБ в България управляват с подкрепата на националисти и консерватори, а и също и с помощта на либералите (ДПС), така и на европейско ниво се прилага същия модел, дори и с по-крайни партии.

Сергей Станишев обясни, че промяната на европейския вот ще донесе промяна във всяка страна в ЕС. Това се споделя и от всички европейски министър-председатели социалисти, които в момента са седем, но по негова оценка до юни вероятно ще са вече девет.

Станишев подчерта също, че ако следващият председател на Европейската комисия е кандидатът на ПЕС Франс Тимерманс, това ще предизвика цялостна промяна в политиката в Европа. „Няма да има действия по политически причини, както ЕНП наказваше преди време държави със спиране на фондове“, уточни бившият български премиер.

Лидерът на ПЕС заяви също, че за него е ясно, че евроизборите остават далечна тема за българите. Според него обаче все повече хора разбират, че това, което се случва в политиката в Брюксел, има значение и за техния живот. В този смисъл е важно да се подкрепи идеята за единна и социална Европа, която със сигурност ще има отражение в повишаването на доходите в България и запълване на пропастта в това отношение с другите европейски страни.

Станишев цитира последните статистически проучвания, според които 22 % от хората у нас са под прага на бедността, а други 20 % живеят в тежки материални проблеми. „Това са почти половината българи и никакво хвалене с магистрали няма да накара хората да забравят. Дори и бул. „Левски“, добави Станишев пред журналисти във Варна.

Той добави и притеснението си за развитието на морския град, в който по негови наблюдения са останали малко работещи произвеждащи предприятия. Станишев допълни, че част от новите проекти във Варна са деформирани при изпълнението си при управлението на ГЕРБ. Пример за това е обществената зона, отворена на пристанището, където по предварителна идея е трябвало да има голям конферентен и културен център, който обаче не се реализира. Бави се и изграждането на нов модерен терминал, който е в основата на проекта от самото начало.

„През моя мандат като премиер беше създадена индустриална зона във Варна. Има я, но какво става с нея? Ето, „Фолксваген“ иска възможности да инвестира в България, защо да не е във Варна?“, каза още Сергей Станишев.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

*платена публикация"Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!Спонсорирани връзки.Лихвите по потребителските кредити тръгнаха нагоре
Дата: 29/05, 17:06

СГП: Обвиненият в убийството на Милен Цветков си е в ареста. Фалшива новина е, че е пуснат
Дата: 29/05, 17:03

Meteo Balkans пусна снимки от Ловеч: Прилича на сняг, но е градушка
Дата: 29/05, 16:46

На живо протестите в Минесота ескалират
Дата: 29/05, 16:44

Татяна Дончева обяви, че "Левски" е в технически фалит, определи фенове като платени
Дата: 29/05, 16:31

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2020 | Пълна версия