„ФЛАТ-АУТ“ – в топ 3 при отборите на рали „България“


Дата: 14/05, 14:40

Варненският автомобилен спортен клуб „ФЛАТ-АУТ“ се нареди на второ място в отборното класиране на 50-то юбилейно издание на рали „България“, което бе кръг от европейския рали шампионат.

Като един от най-големите автомобилни спортни клубове в страната и безспорно най-големият във Варна – „ФЛАТ-АУТ“ записа своето име в историята на едно от най-значимите състезания у нас – рали „България“. Отборът стартира на свой терен с пет екипажа, но „карирания флаг“ на финала видяха два от тях.

Още в първия ден от надпреварата, тандемът Ясен Обретенов и Калоян Шантанов (BMW E30) претърпяха тежък инцидент. В специален етап „Бялата вода“ двамата буквално прелетяха над трасето със скорост от 180 км/ч, но последвалото приземяване не мина гладко и екипажът се озова извън трасето. Състезателите останаха невредими, но възстановяването на автомобила бе невъзможно. За радост на феновете, Обретенов и Шантанов подготвят нова състезателна кола, която съвсем скоро ще видим по трасетата.

В същия етап от състезанието отпаднаха Стефан Либертинов и Мартин Василев (Fiat Uno Turbo). Въпреки усилията на механиците да отстранят проблемите по автомобила, до обратно включване в надпреварата не се стигна.

Тодор Атанасов и Владимир Владимиров (ВАЗ 2108) се представиха повече от впечатляващо. Двамата успяха да се изкачат до шеста позиция в генералното класиране на състезанието. Предвид засиленото международно участие, както и наличието на толкова много расови автомобили, това е едно изключително постижение. Екипажът бе възпрепятстван да продължи поради технически проблем, и отпадна като лидер при състезателите от гр. „Е“.

Най-виското стъпало на почетната стълбичка в клас RC3 заеха Станислав Владимиров и Чавдар Събев (Opel Astra). Екипажът през цялото състезание доминираше над конкурентите си. Високото темпо, което зададоха двамата състезатели им спечели и победата при автомобилите с един задвижващ мост (Rally 2WD). Общият им резултат за двата дни от ралито изведе АСК „ФЛАТ-АУТ“ до второто място при отборите.

Заслуга за мястото на подиума на клуба има и екипажът Иван Ангелов и Свилен Савов (Peugeot 206 RC). И при тях проблеми не липсваха, но с постоянно темпо и добра „езда“ двамата завършиха на пето място в клас RC 3 и на петнадесето място в общото класиране.  

След изключително оспорваната надпревара варненският тим „ФЛАТ-АУТ“ се нареди непосредствено след шампионите в отборното класиране за сезон 2018 – „Мегапорт“, изпреварвайки отборът на Димитър Илиев – „Боила Автомотор Спорт“.

* публикация"Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!Спонсорирани връзки.Лихвите по потребителските кредити тръгнаха нагоре
Дата: 29/05, 17:06

СГП: Обвиненият в убийството на Милен Цветков си е в ареста. Фалшива новина е, че е пуснат
Дата: 29/05, 17:03

Meteo Balkans пусна снимки от Ловеч: Прилича на сняг, но е градушка
Дата: 29/05, 16:46

На живо протестите в Минесота ескалират
Дата: 29/05, 16:44

Татяна Дончева обяви, че "Левски" е в технически фалит, определи фенове като платени
Дата: 29/05, 16:31

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2020 | Пълна версия