„ФЛАТ-АУТ“ – в топ 3 при отборите на рали „България“


Дата: 14/05, 14:40

Варненският автомобилен спортен клуб „ФЛАТ-АУТ“ се нареди на второ място в отборното класиране на 50-то юбилейно издание на рали „България“, което бе кръг от европейския рали шампионат.

Като един от най-големите автомобилни спортни клубове в страната и безспорно най-големият във Варна – „ФЛАТ-АУТ“ записа своето име в историята на едно от най-значимите състезания у нас – рали „България“. Отборът стартира на свой терен с пет екипажа, но „карирания флаг“ на финала видяха два от тях.

Още в първия ден от надпреварата, тандемът Ясен Обретенов и Калоян Шантанов (BMW E30) претърпяха тежък инцидент. В специален етап „Бялата вода“ двамата буквално прелетяха над трасето със скорост от 180 км/ч, но последвалото приземяване не мина гладко и екипажът се озова извън трасето. Състезателите останаха невредими, но възстановяването на автомобила бе невъзможно. За радост на феновете, Обретенов и Шантанов подготвят нова състезателна кола, която съвсем скоро ще видим по трасетата.

В същия етап от състезанието отпаднаха Стефан Либертинов и Мартин Василев (Fiat Uno Turbo). Въпреки усилията на механиците да отстранят проблемите по автомобила, до обратно включване в надпреварата не се стигна.

Тодор Атанасов и Владимир Владимиров (ВАЗ 2108) се представиха повече от впечатляващо. Двамата успяха да се изкачат до шеста позиция в генералното класиране на състезанието. Предвид засиленото международно участие, както и наличието на толкова много расови автомобили, това е едно изключително постижение. Екипажът бе възпрепятстван да продължи поради технически проблем, и отпадна като лидер при състезателите от гр. „Е“.

Най-виското стъпало на почетната стълбичка в клас RC3 заеха Станислав Владимиров и Чавдар Събев (Opel Astra). Екипажът през цялото състезание доминираше над конкурентите си. Високото темпо, което зададоха двамата състезатели им спечели и победата при автомобилите с един задвижващ мост (Rally 2WD). Общият им резултат за двата дни от ралито изведе АСК „ФЛАТ-АУТ“ до второто място при отборите.

Заслуга за мястото на подиума на клуба има и екипажът Иван Ангелов и Свилен Савов (Peugeot 206 RC). И при тях проблеми не липсваха, но с постоянно темпо и добра „езда“ двамата завършиха на пето място в клас RC 3 и на петнадесето място в общото класиране.  

След изключително оспорваната надпревара варненският тим „ФЛАТ-АУТ“ се нареди непосредствено след шампионите в отборното класиране за сезон 2018 – „Мегапорт“, изпреварвайки отборът на Димитър Илиев – „Боила Автомотор Спорт“.

* публикация



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Мъск отложи пътуването си до Индия
Дата: 20/04, 11:08

В добро състояние са българите, пострадали в автобусната катастрофа в Турция
Дата: 20/04, 10:54

Почина мъжът, който се самозапали на процеса срещу Доналд Тръмп
Дата: 20/04, 10:38

Динко: В болница съм с опасност за живота
Дата: 20/04, 10:172 Коментара

Какви са най-често ползваните мерни прибори за лов?
Дата: 20/04, 10:10

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия