АГ болницата във Варна посреща пациенти с изцяло обновена сграда


Дата: 15/05, 12:20

снимки: "Петел"

На международния ден на семейството 15-ти май откри врати реновираната АГ болница във Варна. Изцяло обновени са родилното отделение, реанимаците, операционни зали, Гинекологичното и Неонатологичното отделение.

Ремонтирани са покривите на високото и ниското тяло на сградата и съвсем скоро ще стартира изграждането на външния асансьор на болницата. Община Варна отпусна средства в размер на 1 293 841 лв. за закупуване на апаратура, реновация на сградния фонд и изграждане на външен асансьор.

С отпуснатите средства са закупени: комбиниран стерилизатор, хистероскопско оборудване (Бигати шейвър), което за сега е единствено в Североизточна България, високо специализирана апаратура за патоанатомична лаборатория и пациентски монитори.

Гости на откриването бяха заместник-кмета на Варна Коста Базитов, областния управител Стоян Пасев, кмета на град Търговище Дарин Димитров и др. След водосвет за здраве управителят на АГ болница проф. д-р Емил Ковачев отправи своите благодарности към всички, които спомогнаха това да се случи и поздрави своите колеги за усилената и всеотдайна работа.

СБАГАЛ "Проф. д-р Д. Стаматов" е единствената извън столицата специализирана акушеро-гинекологична болница с III ниво на компетентност по Неонатологията. За изминалата 2018 г. са станали 2278 раждания, а от началото на тази година са изплакали 685 бебета, като недоносените са 112.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Единствената солна капсула във Варна е в Холистичен център Body Mind Spirit. Помага за дихателни проблеми, алергии и др.
Дата: 23/04, 11:50

Какво представлява патента върху изобретение и какви ползи носи на собственика?
Дата: 23/04, 11:48

Отиде си легенда на българското кино
Дата: 23/04, 11:44

Без вода в района на Зеленчуковата борса във Варна до 17 ч.
Дата: 23/04, 11:43

Полезна информация за регистрацията на търговска марка чрез услугите на адвокат по патентно право
Дата: 23/04, 11:43

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия