АГ болницата във Варна посреща пациенти с изцяло обновена сграда


Дата: 15/05, 12:20

снимки: "Петел"

На международния ден на семейството 15-ти май откри врати реновираната АГ болница във Варна. Изцяло обновени са родилното отделение, реанимаците, операционни зали, Гинекологичното и Неонатологичното отделение.

Ремонтирани са покривите на високото и ниското тяло на сградата и съвсем скоро ще стартира изграждането на външния асансьор на болницата. Община Варна отпусна средства в размер на 1 293 841 лв. за закупуване на апаратура, реновация на сградния фонд и изграждане на външен асансьор.

С отпуснатите средства са закупени: комбиниран стерилизатор, хистероскопско оборудване (Бигати шейвър), което за сега е единствено в Североизточна България, високо специализирана апаратура за патоанатомична лаборатория и пациентски монитори.

Гости на откриването бяха заместник-кмета на Варна Коста Базитов, областния управител Стоян Пасев, кмета на град Търговище Дарин Димитров и др. След водосвет за здраве управителят на АГ болница проф. д-р Емил Ковачев отправи своите благодарности към всички, които спомогнаха това да се случи и поздрави своите колеги за усилената и всеотдайна работа.

СБАГАЛ "Проф. д-р Д. Стаматов" е единствената извън столицата специализирана акушеро-гинекологична болница с III ниво на компетентност по Неонатологията. За изминалата 2018 г. са станали 2278 раждания, а от началото на тази година са изплакали 685 бебета, като недоносените са 112."Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!Спонсорирани връзки.ЕК одобри предложението на България по програмата за селските райони
Дата: 29/05, 15:51

"Не може да влезете с маска": магазини в САЩ отказват предпазните мерки
Дата: 29/05, 15:43

Семеен Фестивал ще радва малки и големи във Варна
Дата: 29/05, 15:41

Евродепутатите настояват за повече яснота за летните почивки
Дата: 29/05, 15:36

Побойник прати жена във Варна в болница с опасност за живота
Дата: 29/05, 15:26

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2020 | Пълна версия