Томислав Дончев: На кого може да хрумне да праща социални работници да вземат децата на българите?!


Дата: 15/05, 18:443 Коментара

Вицепремиерът Томислав Дончев гостува в студиото на "Още от деня" по Канал 1.   

Той коментира протестите и Националната стратегия за детето: "Защо биха влизали социални да вземат децата на хората. Единствения ми съвет е родителите да четат повече. А тези, които са писали стратегията, да обясняват повече. Има случаи на сексуални посегателства върху деца в семействата. Да ги оставим там ли? Ако бяха правени повече дискусии, нямаше да се стигне до тук.

Оставки можем да издържим много, въпросът е защо сега. Смените в отбора са си практика. Оставката си е клише. Смяната на личност не е лоша политическа маневра.  Аз съм доволен за всичко. Порожанов си тръгна защото не е нормално, когато има съмнения, съответното лице да поеме отговорност.

Не съм виждал г-н Пеевски да посочва министри. Какво да каже опозицията в предизборна обстановка? Ако някъде има посегателство над горите, аз като любител пръв бих реагирал.  

ДПС да ни е скрит партньор? Не! Това беше единствената възможна коалиция и тя е натоварена с компромиси  КПКОНПИ работи отскоро - нека й дадем време. Проверките не са приключили за къщите за гости. Офшорни сметки?! И аз искам да знам кой какви има. Но банковата тайна е гарантирана в повечето страни. Тази битка ще е трудна.

Президентът се държи като омбудсман, не като част от държавния апарат. Президентът е институция. Може даде сигнал на службите за корупция.  

България има инвестиции - 1.3 - 1.4 млрд лв. Гледайте данни от официални институции - БНБ например. 2018-та има 10% ръст на чуждите инвестиции спрямо предходната. Да, не са достатъно, но все пак. Не мога да стана по-богат, ако всичко е ниско - ниски данъци, ниско заплащане. Трябва да произвеждаме скъпи неща. Имаме квалифицирани кадри, но не достатъчно. "

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ТУК - https://petel.bg/registration.html

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!Спонсорирани връзки.


Чували ли сте за автомобили с пет колела?
Дата: 19/07, 02:35

AFP: САЩ потвърдиха, че изключват Турция от програмата за F-35 заради руските С-400
Дата: 19/07, 02:07

6 трика, с които загадъчно да се разголите в жегите, без да евтинеете
Дата: 19/07, 01:351 Коментар

19 юли 1975 г. - „Аполо“ и „Союз“ се разделят
Дата: 19/07, 00:371 Коментар

Ето къде ще вали в петък
Дата: 19/07, 00:06

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2019 | Пълна версия