Медицински университет Варна организира 5-ти Юбилеен Фестивал "Море и Здраве"


Дата: 16/05, 13:44

Утре, 17 май, в 11.00 часа на входа на морската градина ще бъде открита изложба на тема „Спорт, море и здраве“, с която започват мероприятията от петия фестивал „Море и здраве“. Тази година МУ-Варна получи признание от Европейската комисия, чрез отразяване на  Фестивала „Море и здраве“ като едно от международните събития, посветени на Европейския ден на морето. Фестивалът ще бъде включен и като част от мероприятията, посветени на Европейската седмица на Общественото здраве (Public Health Week 2019) на Европейската асоциация на общественото здраве.

Вижте цялата програма на Фестивала:

17 май

10:00- 12:00 ч. Ускорен курс по ветроходство за начинаещи - теоретично обучение, Музей по история на медицината Ветроходството е един от най-древните начини за придвижване по вода. Днес то е символ на престиж и благополучие. В спортно отношение то дава възможност на хора от различна възраст да се докоснат до магията и красотата на морето, поддържайки добро здраве, физическа форма и развивайки чувство за баланс и работа в екип.

11:00 ч. Откриване на изложба „Спорт, море и здраве“, Вход на Морска градина

13:00- 17:00 ч. Ускорен курс по ветроходство за начинаещи - практическо обучение, Морска гара - Варна, лодка „Хигия“ Овладяването на вятъра и способността да навигираш ветроходна лодка в посоката, която си избрал, е предизвикателство, изискващо синхронизация и работа от всички на борда. Курсът ще даде основни познания за устройството и принципите на движение на ветроходна яхта, по метеорология и крайбрежна навигация, както и умения за самостоятелно управление на ветроходна яхта в спокойни води.

14:00-15:00 ч. Откриване на Пети юбилеен фестивал „Спорт, море и здраве“, Първа аудитория на МУ-Варна Научна конференция с пленарни доклади. Представяне на резултати от научни изследвания на преподаватели и студенти от медицинските университети, разкриващи връзката между спорта, морето и здравето.

15:00-16:00 ч. Първа постерна сесия

16:30- 17:30 ч. Втора постерна сесия

 

18 май,плаж пред хотел „Азалия“, к.к. „Св. Св. Константин и Елена“

10:00 -10:30 Паневритмия на плажа Паневритмията, създадена от световно признатия български философ Петър Дънов, дава възможност за холистичен подход към здравето. Тя е система от гимнастически упражнения, които съчетават движение, слово, музика, мисъл и влияние на естествената природна среда. Целта на танца е постигане на хармония с природата, Бог и вселената. Паневритмията е базирана на философия, която посочва пет „универсални принципа на Любовта, Мъдростта, Правдата, Добродетелта и Истината“ и дава възможност за връзка със светлината и фините светове.

10:00-16:00 ч. Таласотерапия за лице и тяло СПА процедурите с морска вода са идеалният начин да съчетаете полезното с приятното. Студентите от МУ-Варна ще Ви пренесат в един нов свят на релаксация с процедурите с продукти от морски съставки, които са подготвили за Вас.

10.30 – 11.00 Оздравителна гимнастика Упражненията, включени в гимнастиката, имат оздравителен и профилактичен ефект. Те изграждат здрава мускулатура, придават свобода в движението на гръбначния стълб, изграждат правилна стойка, предотвратяват травми и заболявания на опорно-двигателния апарат. С нейна помощ Вие ще възвърнете подвижността и тонуса си.

11.00 – 12.00 Щафетни игри Проучвания показват, че хората, които спортуват, постигат по-добри резултати и имат по-големи постижения от всички останали. Доказателство за това са студентите на МУ-Варна, които ще премерят своите сили и ще покажат перфектна работа в екип в интересните щафетни игри.

11:30 – 14:30 Работилница за хубави неща Морето вдъхновява! Не един и двама писатели, художници, поети, скулптури и творци са посветили работата си на безкрайното синьо море. Работно ателие за креативни и творчески личности в рамките на фестивала „Море и здраве“ ще посрещне всички желаещи да изработят предмети и украшения от черупки, миди, водорасли, раковини и златист пясък, а компетентно жури ще награди най-значимите творби.

12:00 -12:30 Демонстрация на морски възли Морските възли са най-различни по своето предназначение, начин на завързване и външен вид. Умелото им връзване е главно условие за моряшкото майсторство. Капитанът на ветроходната лодка на МУ-Варна ще разкрие техните тънкости пред всички желаещи да ги усвоят.

12:30 – 13:30 Обедна почивка

13:30 – 14:00 Водна гимнастика Специалистите от Учебен сектор „Кинезитерапия“ ще предоставят възможност на желаещите да се включат и да усетят благоприятното въздействие на водната гимнастика върху опорно-двигателния апарат, скелетната мускулатура и психо-емоционалния тонус.

13.30 - 14.30 Спортни и забавни игри на плажа Най-забавните спортни игри ще предизвикат у Вас незабравими емоции. Ще имате възможност да играете в екип, да тренирате бързината и ловкостта си и да се забавлявате с приятели.

14:30 Спортни танци Спортните танци с тяхната пъстрота, енергичност и позитивност носят ведро настроение на всички. Приятни емоции и радост, движение на чист въздух – какво по-добро за здравето! А когато това се случва на морския бряг, забавлението е гарантирано.

15.30 – 16.00 Почистване на плажа край Хотел „Азалия“ След приятните интензивни занимания на брега трябва да се уверим, че оставяме плажа чист! 

*публикация



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Зеленски прие две френски представителки в Киев
Дата: 28/03, 22:24

5 съвета при избора на годежен пръстен
Дата: 28/03, 22:20

Кои са най-предпочитаните европейски марки електромобили?
Дата: 28/03, 22:20

Над 160 продукта за Великден в Lidl
Дата: 28/03, 22:20

Много тежка катастрофа преди час във Варна
Дата: 28/03, 22:10

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия