Доц. д-р Йордан Радков и центърът по интервенционална рентгенология към УМБАЛ „Св. Марина“ получиха Награда „Варна“ за 2019


Дата: 23/05, 16:02

Носителите на награда "Варна" за 2019г. в категория „Природни науки“ са доц. д-р Йордан Радков и екипът на центъра по интервенционална рентгенология към УМБАЛ „Св. Марина“ с ръководител доц. д-р Чавдар Бъчваров. Наградите бяха връчени днес на тържествена церемония в зала „Пленарна“ на Община Варна от кмета Иван Портних и от председателя на Общински съвет Тодор Балабанов. С ежегодните отличия Награда „Варна" традиционно в навечерието на 24 май се удостояват изтъкнати дейци на културата, образованието и науката от Варна.

Доц. Радков, който е главен консултант по пневмология и фтизиатрия и директор лекарствена политика към УМБАЛ „Св. Марина“ Варна, бе удостоен с високото отличие на морската столица за цялостната научно-изследователска, преподавателска и лечебна дейност в областта на пневмологията и фтизиатрията. Колективната награда „Варна“ бе връчена на екипа на центъра по интервенционална рентгенология към УМБАЛ „Св. Марина“ за принос в развитието и прилагането на иновативни медицински методи и технологии в интервенционалната рентгенология във Варна.

Доц. Бъчваров каза при получаване на наградата: „Ние сме малък екип, но всеки ден се изправяме пред много предизвикателства. Приемам наградата като признание за нашата работа и тя ни дава сили за бъдеще да постигаме повече успехи. Благодаря за подкрепата на МУ-Варна и на УМБАЛ „Св. Марина“-Варна за базата, която е създадена, за да можем да прилагаме тези нови методи“. Доц. Радков също благодари за наградата на МУ-Варна, УМБАЛ „Св. Марина“ и Община Варна, като я прие като признание за цялостната му работа.

*публикация



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Даниел Лорер: Наблюдаваме една игра между Радев и ГЕРБ
Дата: 20/04, 12:28

Топ 10 летни аромата от Arabic Scents: Открийте своя неустоим летен аромат
Дата: 20/04, 12:20

Вътрешният министър: Тенчо Тенев е бил редовен гост на вечеринките на Рашков
Дата: 20/04, 12:15

Какви са най-често ползваните мерни прибори за лов?
Дата: 20/04, 12:01

Заловиха много хероин на ГКПП "Капитан Андреево"
Дата: 20/04, 11:531 Коментар

Още новини
Спонсорирани връзки.

Коментари twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия