Съд на ООН към Русия: Освободете украинските моряци


Дата: 25/05, 16:29

Международният трибунал на ООН по морско право постанови Русия да освободи трите украински кораба и 24-мата украински моряци, задържани миналата година при инцидента в Керченския проток, предаде АП, цитирана от novini.bg.

Базираният в Хамбург трибунал постанови това по дело, заведено от Украйна през април и бойкотирано от Москва. Според трибунала отсъствието на руски представители на заседанието по делото не е причина то да не бъде гледано. Той призова и двете страни да избягват действия, които могат да доведат до изостряне на ситуацията в Керченския проток.

Три украински военни кораба се опитаха да влязат през ноември миналата година в Керченския проток (който свързва Азовско с Черно море), но бяха обстреляни и пленени от руската брегова охрана, а екипажите им - арестувани и изправени на съд за нарушение на границата.

Русия анексира украинския полуостров Крим през 2014 г., като действията на руските власти бяха определени като незаконни от Украйна и по-голямата част от страните по света, отбелязва Асошиейтед прес.

Руското външно министерство заяви днес, че предвидените от Конвенцията на ООН по морско право процедури за решаване на спорове са неприложими към инцидента в Керченския проток, предаде ТАСС.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Олимпиакос ликува в лютото балканско дерби
Дата: 19/04, 01:20

Какво трябва да знаете за застраховка "Автокаско"?
Дата: 19/04, 01:10

Частичен срив на "Виваком" тази вечер
Дата: 19/04, 01:00

Рома изхвърли Милан от ШЛ
Дата: 19/04, 00:40

19 април - Ден на велосипеда
Дата: 19/04, 00:20

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия