АГ болница във Варна с изцяло нов вид! Пациентите ще се радват на обновена база и свръхмодерна апаратура


Дата: 17/07, 15:52

СБАГАЛ „Проф. д-р Д. Стаматов“ ЕООД – Варна е единствената извън столицата специализирана болница по акушерство и гинекология и неонатология и е уникална за Североизточна България. В болницата се лекуват бременни жени с тежка патология на бременността и раждането. Родилното отделение към болницата осигурява висококачествени грижи, индивидуално отношение, комфорт и уют, от които всяка бъдеща майка се нуждае. Отделението разполага с предродилен сектор, родилни зали за нормално раждане, операционен бокс за цезарово сечение, интензивен сектор за следродилни и следоперативни грижи, както и комфортен болничен стационар за престой и възстановяване. Освен реновираните и подобрени битови условия, както и високоспециализираната апаратура в Родилно отделение, пациентките ще получат адекватна медицинска помощ от специалисти с богат опит и висока квалификация.

Работещите лекари в болницата обясняват и поощряват предимствата на нормалното раждане с адекватно обезболяване пред оперативното родоразрешение.   Всяка бъдеща майка е желателно да предпочете  нормално раждане с епидурална анестезия, освен в случаите когато има индикации за оперативно родоразрешение.

Неонатологичното отделение в АГ болница е единственото отделение в Североизточна България с III ниво на компетенция, отговарящо напълно на Медицинския стандарт по неонатология. В интензивно отделението се лекуват новородени с ниско и екстремно ниско тегло при раждане, както от Варна, така и от цяла Североизточна България. В стационара се намира и единственото отделение по високо рискова бременност, където се лекуват бременни с усложнения на бременността и придружаващи заболявания.

Лечебното заведение е едно от водещите при лечението на гинекологични заболявания, включително и онкогинекология. През последните години в АГ болница нараства дела на миниинвазивните ендоскопски оперативни интервенции. В отделение „Гинекология“ всекидневно се прилагат най-съвременни оперативни технологии, отделението разполага с ново висококачествено и високоспециализирано оборудване. Благодарение на отпуснатите средства от Община Варна, се закупи  хистероскопски морселатор „Бигати шейвър“, прилагащ се за лечение на субмукозни миомни възли, полипи, апаратурата е уникална за Североизточна България. АГ болница е база за обучение на студенти от Медицински университет – Варна, затова нашите усилия са насочени за съвременно практическо и теоретично обучение. С помощта на МУ – Варна, АГ болница ще разполага с свръхмодерен лапароскопски сет за диагностика и оперативно лечение на множество гинекологични заболявания. Това дава възможност на медицинския екип на болницата да поддържа най-високо ниво на полаганите за пациентите грижи и постоянно да подобрява качеството на предлаганите терапевтични услуги, за да могат да отговарят на очакванията на своите пациенти. Всеки пациент получава лечение в съответствие с европейските и световни постижения в областта на акушерството и гинекологията.

Всички специалисти в АГ болница – акушеро-гинеколози, анестезиолози, неонатолози, както и специалистите по здравни грижи са с профилирана насоченост и голям опит в диагностиката и лечението в акушеро-гинекологичната и неонатологичната практика.

Освен с ново модерно оборудване и реновация на сградния фонд, варненската акушеро-гинекологична болница получи като дарение чисто нов автомобил. Танцов клуб „Моряците“ направи голяма благотворителна кампания с мото "Заедно за най-малките" (концерт, благотворителни базари)  за събиране на средства за закупуване на автомобил на стойност от 21 700 лв.

„От повече от 20 години в АГ болница не е правен подобен мащабен ремонт на отделенията. С отпуснатите средства се закупиха хистероскопско оборудване „Бигати шейвър“ единственото в Североизточна България, хистокинет, ротационен ръчен микротом и пациентски монитори. Реновирахме Родилно отделение, Реанимация, Операционни зали, Гинекологично отделение, Неонатологично отделение. Изцяло се възобновиха покривите на високото и ниското тяло на сградата и съвсем скоро стартира изграждането на външния асансьор на болницата.“ Това коментира специално са читателите на „Петел“, управителя на СБАГАЛ – Варна – проф. д-р Емил Ковачев, д.м.н.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Бюджетът на София за 2024 г. бе приет
Дата: 28/03, 13:34

Родилка на 33 години почина в болницата в Кърджали
Дата: 28/03, 13:31

Нинова: Най-добре е на 9 юни изборите да са "2 в 1"
Дата: 28/03, 13:12

Заместник-кмет: Община Варна разреши казуса с физкултурния салон на VII СУ „Найден Геров"
Дата: 28/03, 13:06

Проф. Киров обяви коя жена ще бъде следващия премиер
Дата: 28/03, 13:00

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия