Внесен е сигнал в прокуратурата за нередностите при ремонта на „Графа”


Дата: 11/07, 20:09

Снимка: Булфото, архив

Неправителствената организация „Спаси София” внесе сигнал в прокуратурата за нередности при ремонта на столичната ул. „Граф Игнатиев”. Критиките към Столичната община са за това, че е спестила милиони левове санкции на изпълнителя на ремонта, пише Novini.bg.

В сигнала до прокуратурата има данни за манипулиране на документи относно сроковете за изпълнение на ремонта – става въпрос за дните с лоши метеорологични условия, съобщава БТВ.

Кметът Йорданка Фандъкова коментира, че това е част от очернящата кампания на гражданската организация.

Общо 86 дни е периодът, в който ремонт на "Граф Игнатиев" не се е извършвал заради лоши метеорологични условия - ниски температури или валежи. Това сочели документите на Столичната община."Спаси София" обаче са категорични, неблагоприятното време е било 44 дни.

„Поискахме справка от БАН, според която в половината от дните, метеорологичните условия не са били неблагоприятни”, заяви Борис Бонев. Така били спестени глоби на изпълнителя, за неспазване на срока, в размер на близо 4 милиона и 800 хиляди лева.

Затова от неправителствената организация внасят сигнал в прокуратурата и ОЛАФ. Те настояват да бъдат извършени пълни ревизии на договорите за реконструкция на централна градска част.

От проверката на "Спаси София" става ясно още, че в дни като 26 февруари, когато по документи не е било работено на "Графа", кадри показват, че това не е вярно.

Съдебният процес срещу Евгени Крусев заради ремонта на "Графа" започва на 30 септември. Бившият заместник-кмет напусна поста си и стана обвиняем заради скандал, свързан с ремонта на столичната улица.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Подобряват базата на студентските общежития във Варна за близо 40 милиона лева
Дата: 23/04, 09:33

Скобите може да изчезнат, ето с какво ще ги заменят
Дата: 23/04, 09:31

Симеон Дянков: Преподавал съм на класа на Петков в Харвард. Редовно се чувам с него, Борисов, Иванов, а отскоро и с Пеевски
Дата: 23/04, 09:24

Министърът на образованието лично поздрави двамата първолаци от Тервел заради доброто им дело
Дата: 23/04, 09:23

Хиляди пенсионери ще получат нова пенсия за стаж и възраст до 50 на сто от реалната
Дата: 23/04, 09:21

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия