Изслушаха кандидатите за членове на СЕМ


Дата: 11/07, 20:372 Коментара

Комисията по култура и медии в Народното събрание изслуша кандидатите за членове на СЕМ. Предложените от ГЕРБ - Галина Георгиева и от БСП - Ия Петкова-Гурбалова отговаряха на депутатски въпроси, свързани с дейността на медийния регулатор, свободата на словото и образоването на младата аудитория, съобщава БНТ.


Професионалният път на Галина Георгиева преминава през Нова телевизия, телекомуникациионни компании, както и дружеството за колективно управление на изпълнителски права ПРОФОН.

Ия Петкова-ГУрбалова е директор "Маркетинг и реклама" в НДК. Има опит в продуцирането на културни събития и представянето им чрез медиите. Преподава в Софийския университет. 

Галина Георгиева, кандидат за член на СЕМ, кандидат за член на СЕМ: Част от работата на СЕМ, освен надзора, е благоприятното повлияване на медийната среда. Това е и част от желанието ми аз да участвам.
Ия Петкова-Гурбалова: Бих станала член на СЕМ в търсенето на екипност, както между колегите вътре в Съвета, така и другите заинтересовани лица, разбира се, спазването на Закона.
Журналистическата етика и личната отговорност при отразяването на събитията бяха сред акцентите при представянето на Галина Георгиева. Ия Петкова - ГУрбалова предложи целево финансиране на образователното съдържание в медиите, вместо поставянето му в търговски условия. Решението кой да заеме мястото в СЕМ от парламентарната квота ще бъде взето в пленарната зала. 

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ТУК - https://petel.bg/registration.html

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!Спонсорирани връзки.


Европейският отговор на GPS е отново на линия
Дата: 19/07, 03:00

Чували ли сте за автомобили с пет колела?
Дата: 19/07, 02:351 Коментар

AFP: САЩ потвърдиха, че изключват Турция от програмата за F-35 заради руските С-400
Дата: 19/07, 02:07

6 трика, с които загадъчно да се разголите в жегите, без да евтинеете
Дата: 19/07, 01:351 Коментар

19 юли 1975 г. - „Аполо“ и „Союз“ се разделят
Дата: 19/07, 00:371 Коментар

Още новини
Спонсорирани връзки.

Коментари twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2019 | Пълна версия