Сериалът „Чернобил“ с 19 номинации за „Еми“


Дата: 18/07, 19:42

Покъртителната драма „Чернобил“ бе отличена с най-много номинации в категорията за лимитиран сериал за телевизионните награди „Еми“, пише Cinefish.

Новото шоу, което е копродукция между HBO и Sky Atlantic, ще се бори за статуетките в 19 категории. Така то се превърна в третото по брой на номинации шоу тази година след „Игра на тронове“ и „The Marvelous Mrs Maisel“.

В категорията за лимитиран сериал „Чернобил“ ще се конкурира с „Escape At Dannemora“, „Fosse/Verdon“, „Отворени рани“ и „When They See Us“. Джаред Харис е номиниран за главна мъжка роля, а Емили Уотсън и Стелан Скарсгард са номинирани за поддържащите си роли. Сред останалите номинации в по-важните категории са тези за режисура, сценарий, дизайн на продукция, грим и прически и операторско майсторство.

Продуциран от Джейн Фитърстоун и създаден от Крейк Мейзин, новият сериал предизвика небивал интерес. От HBO се похвалиха, че той е бил гледан от 8 милиона зрители по време на излъчването му между 6 май и 3 юни. Рейтингът му е по-висок от този на сериала с Ейми Адамс „Отворени рани“, като единствено го изпреварва другият обсъждан сериал на канала – вторият сезон на „Големите малки лъжи“.  

Според Sky излъчването на „Чернобил“ във Великобритания се радва на третия по сила рейтинг за оригинална драма, а само първият му епизод е бил гледан от 1,7 милиона зрители.

Иначе „Игра на тронове“ счупи всички рекорди, след като бе отличен с 32 номинации за 71-вите награди „Еми“. Кит Харингтън и Емилия Кларк ще се борят за статуетки като актьор и актриса в главна роля, а Питър Динклидж отново се включва в надпреварата за поддържащ актьор.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



913 евро минимална работна заплата за семейните в Гърция от 1 април
Дата: 29/03, 12:581 Коментар

Мъж заплаши лекар с пистолет, арестуваха го
Дата: 29/03, 12:50

БДЖ и "Дойче бан" сключиха договор за доставка на 76 модернизирани вагона
Дата: 29/03, 12:401 Коментар

Акад. Денков: Дневният ред на обществото зависи от Румен Радев
Дата: 29/03, 12:31

Катастрофа с жертва край Костенец
Дата: 29/03, 12:10

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия