Слави Трифонов: Лъжецът вика дръжте лъжеца


Дата: 18/07, 22:41

С огромна изненада днес видях, че партия ВОЛЯ е изпратила отворено писмо до мен и до всички медии за предаването “Шоуто на Слави” от 16 юли 2019 година.

В това писмо партия ВОЛЯ коментира думите на водещия Иво Сиромахов и неговия гост Мартин Димитров и в заключение обвинява мен в лъжа. Без да проверят изнесената в това писмо информация, голяма част от медиите сложиха гръмки заглавия с реплики от писмото.

Изчетох внимателно писмото, изгледах внимателно предаването от 16 юли и установих, че имаме перифраза на поговорката: “Крадецът вика дръжте крадеца”, в случая на партия ВОЛЯ: “Лъжецът вика дръжте лъжеца”.

И така. В писмото, авторите са написали следното: ”В предаването на 16 юли 2019 година водещият Иво Сиромахов изрече откровена лъжа, която трябва да бъде опровергана. По думите му, ВОЛЯ била “златен пръст” при гласуването в пленарна зала за премахване на машинното гласуване.”

А ето и истината. Иво Сиромахов наистина казва, че на заседанието от 16 юли в Народното събрание ВОЛЯ са били златен пръст. За информация на авторите на писмото и на Марешки, терминът “златен пръст” означава депутата, или неговата група, които, без да са във властта, осигуряват кворума в пленарна зала, за да има изобщо заседание. За първи път този термин бе употребен за Волен Сидеров, който осигуряваше кворума в зала по време на правителството на Пламен Орешарски, a преди това и в първото правителство на Бойко Борисов. Да се върнем сега на заседанието от 16 юли. Кворумът е осигурен от следните парламентарни групи: Регистрирали са се 77 депутати от ГЕРБ, 22 от Обединени патриоти, 6 от ВОЛЯ, 1 независим и 19 от ДПС. Управляващите от ГЕРБ и ОП общо са били 99 депутата. И тук има два златни пръста. Единият на ДПС. Другият на партия ВОЛЯ. И ако въобще има някаква неточност в думите на водещият Иво Сиромахов, то тя е, че той е посочил само единият от “златните пръсти” - ВОЛЯ, а не и двата.

Тук обаче има нещо още по-интересно - ВОЛЯ не просто осигуряват кворума, но и гласуват за премахване на машинното гласуване.

Ето и фактите – 122 народни представители гласуват “за отмяна на машинното гласуване” и те са от ГЕРБ, Обединени патриоти и ВОЛЯ. А най-забавното е, че четирима депутати от управляващата коалиция, представители на Обединени патриоти, гласуват против. Тоест някои от управляващите са повече опозиция от ВОЛЯ. Затова мога да добавя, че на това заседание на парламента ВОЛЯ са били не само “златен пръст”, а и “златен член”, защото бодро и със страст участват в акта на премахването на машинното гласуване.

И още нещо за ВОЛЯ, като става въпрос за кворум и „златен пръст“ – през 2019 г. роднинско-аптекарската групичка на ВОЛЯ обяви, че напуска Народното събрание, недоволна от работата на Парламента. Напускането на ВОЛЯ означаваше осигуряването на кворума на Народното събрание да остане единствено в ръцете на ДПС, тъй като депутатите на БСП вече не ходеха на работа и също бойкотираха Парламента. Но, не щеш ли, след една среща на групичката на ВОЛЯ с Цветан Цветанов и депутати на ГЕРБ, Марешки се обърна на 180 градуса. Той обяви, че е впечатлен от професионализма, излъчван от депутатите на ГЕРБ по време на срещата и депутатите му няма да напускат Парламента.

Напомням също, че по време на вотa на недоверие срещу управляващите по темата сигурност, Марешки не беше на дебата, а пълнеше дупки и подаряваше пуйки и кокошки на дядо.

А що се отнася до думите на Мартин Димитров, че същото мнозинство е искало да премахне преференциалното гласуване, не знам защо ВОЛЯ са се припознали в това мнозинство. Но ако имат някакви забележки, много моля, да ги отправят към господин Мартин Димитров, а не към мен.

Точка по въпроса.

Слави Трифонов



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Кои са най-предпочитаните европейски марки електромобили?
Дата: 29/03, 11:20

5 съвета при избора на годежен пръстен
Дата: 29/03, 11:20

Над 160 продукта за Великден в Lidl
Дата: 29/03, 11:20

Ако всички във Варна всички правят така, градът ще надмине Копенхаген
Дата: 29/03, 11:16

Българин отиде с 1000 долара в САЩ и вече има 160 луксозни апартамента в Чикаго
Дата: 29/03, 11:031 Коментар

Още новини
Спонсорирани връзки.

Коментари twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия