Съдът във Варна реши: Постоянен арест за заподозрения за поръчител на убийството на DJ Теди


Дата: 13/08, 15:59

Окръжен съд – Варна определели постоянна мярка „задържане под стража“ спрямо 46-годишния Григор К., обвинен в умишленото убийството на варненски дисководещ, извършено по особено мъчителен начин за убития и с особена жестокост. Това съобщиха от пресслужбата на съда. 


Според Наказателния кодекс, престъплението, в което е обвинен е тежко умишлено и се наказва с „лишаване от свобода“ от 15 до 20г., доживотен затвор или доживотен затвор без право за замяна. 
Според обвинението престъплението е извършено в съучастие на 26 февруари 2015 г., когато Тодор Т . бил причакан пред дома си и намушкан смъртоносно. Като подбудител на тежкото престъпление прокуратурата сочи Григор К., а като извършител 50-годишния Константин Б., който е в ареста с определение на Варненски окръжен съд от 19.07.2019г. 
Адвокатът на Григор К. поиска от съда мярка за неотклонение „домашен арест“, посочвайки че мъжът от доста време е знаел за предявеното обвинение, но въпреки това не направил опит да се укрие. Защитата изтъкна също, че според нея до момента в досъдебното производство липсвали категорични доказателства, които пряко да уличават 46-годишният мъж като участник в престъплението. Тъй като негова била отговорността за отглеждането на децата му и грижата за болен роднина, от съда  беше поискано определянето на мярка за неотклонение различна от „задържане под стража“. 

Като разгледа събраните в хода на следствените действия доказателства, материали и гласни свидетелства, Варненският окръжен съд прецени, че може да се направи обосновано подозрение, че Григор К. е съпричастен към деянието, в което е обвинен. Престъплението е с висока обществена опасност и завишеният размер на санкцията, сам по себе си е основание за обосновано предположение, че ако търпи по-лека мярка за неотклонение Григор К. може да се укрие, да въздейства върху свидетели по делото и да извърши престъпление. Пред съда не бяха представени доказателства подкрепящи твърденията на защита, че обвиняемият е ангажиран с грижа за родственици, поради което му определи най- тежката мярка за неотклонение - „задържане под стража“.

Определението на Окръжен съд – Варна може да бъде обжалвано пред Апелативен съд – Варна в тридневен срок. 
 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!Спонсорирани връзки.Фолксваген отказва да избере локация извън Турция за новия си завод
Дата: 14/12, 03:37

Стотици протестираха в Лондон срещу Джонсън
Дата: 14/12, 03:25

Легендарна кодираща машина се продава за 100 000 долара
Дата: 14/12, 03:09

Обявиха Джеф Безос за бизнесмен на десетилетието
Дата: 14/12, 02:51

ООН продължи мандата на Агенцията за подпомагане на палестинските бежанци
Дата: 14/12, 02:33

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2019 | Пълна версия