Четирима души са привлечени към наказателна отговорност за погрома в столично заведение


Дата: 13/08, 21:36

Четирима души са привлечени към наказателна отговорност за погрома в столично заведение. Те ще отговарят пред Темида за хулиганство, извършено с особена дързост и цинизъм. Един остава за 72 часа в ареста, останалите трима ще бъдат обвинени задочно, тъй като са установени, но не е ясно къде са.

Двама от нападателите все още остават неизвестни за МВР. По закон наказанието е до 5 години затвор, съобщиха от прокуратурата, цитирани от "Канал 3".

Бизнеспартньорът на собственика на заведението, Красен Кръстев, който е в ареста за 24 часа по подозрение в поръчителство на атаката, най-вероятно няма да бъде обвинен. Съдружникът на атакувания Емануил Лазаров, Красен Кръстев е бивш председател на федерацията по кикбокс, предава БТВ.

По-рано днес заподозреният като поръчител на наказателната акция беше арестуван. С него за 24 часа беше задържан и един от шестимата нападатели на заведението.

През целия ден днес полицаите очакваха участниците в мелето сами да се предадат, беше привикан и активният криминален контингент. Следа от мъжете обаче няма, затова в късния следобед те бяха обявени за издирване и ще бъдат обвинени в хулиганство задочно.

В късния следобед в столичната полиция започна разпознаване с помощта на персонала. Викани са и хора от кръга на мъжете, атакували заведението. Неуредени финансови отношения между двама партньори – това е основната версия, по която работи полицията след показната наказателна акция в заведението.

"Правили са опити тези отношения да бъдат уредени, в крайна сметка не са успели да ги уредят. Тук трябва да подчертаем, че нито полицията, нито прокуратурата могат да се месят в такива финансови и търговски бизнес дела, но категорично този вандалски акт трябва да бъде осъден”, каза ст. комисар Георги Хаджиев, директор на СДВР.

Отношенията между двамата се влошили преди малко повече от месец, а единият от партньорите заяви, че знае откъде идва атаката.

"Има бизнес интереси зад това. Чувствам се изнудван. Вероятно е сплашване, за да бъда послушен и да изпълня някакви техни желания”, обясни собственикът на заведението Емануил Лазаров.

На следващата сутрин инцидентът стигна чак до сградата на Министерския съвет.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Пускат сирените на 1 април в много български градове
Дата: 28/03, 15:03

Промени в една от линиите на "Градски транспорт" - Варна
Дата: 28/03, 15:00

Полша разби мрежа за разпространение на руска пропаганда през новинарски сайтове
Дата: 28/03, 14:58

Кремъл: Путин няма план да се среща със семействата на жертвите от "Крокус"
Дата: 28/03, 14:481 Коментар

Учениците си плащат, ако се явят на втора матура
Дата: 28/03, 14:40

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия