Черно море с първа загуба в първенството след 1:2 от Лудогорец. Двамата основни голмайстори на варненци се контузиха (снимки и видео)


Дата: 18/08, 22:27

Черно море записа първа загуба за сезона след като в мач от 6-ия кръг отстъпи с 1:2 от шампиона Лудогорец пред пълните трибуни на стадион „Тича”.

Варненци поведоха с гол на Родриго в 28-ата минута, но допуснаха пълен обрат след попадения на Битон в 32-ата и на Кешерю в 74-ата.

Другата лоша новина, е че двамата основни голмайстори - Исмаил Иса и Родриго, бяха заменени принудително поради контузии. По време на двубоя "моряците" имаха много претенции към отсъжданията на съдийската бригада начело с Ивайло Стоянов.

Разградчани пък завършиха срещата с 10 души, след като влезлият като резерва Марселиньо бе изгонен от съдията с 2 жълти картона.

Първото по-интересно положение бе пред вратата на гостите. Андраде стреля добре от 22 метра в третата минута, но Илиев спаси.
В 24-ата минута Лудогорец организира първата си по-добра атака. Чибота и Кешерю комбинираха добре отляво в наказателното поле и последва опасно центриране на руцънеца, с което защитата на моряците се справи. Топката обаче бе овладяна от Битон, който шутира опасно, но Дюлгеров изби в корнер.

Само 120 секунди по-късно Черно море като по чудо не откри резултата. Поредната порция подхлъзвания на Горалски и още един негов съотборник позволи на Родриго да овладее отляво. Фуjболистът на варненци преодоля Терзиев и намери непокрития Ндонгала, който стреля от седем-осем метра, но Пламен Илиев някак спаси.

Секунди по-рано орлите поискаха дузпа за игра с ръка на футболист на домакините, но реферът Ивайло Стоянов прецени, че ударът на Битон е от прекалено близка дистанция.

Далеч по-добрата игра на Черно море в тези минути бе материализирана в 28-ата минута. Тогава Анисе допусна поредната си грешка в центъра и позволи на Родриго да се озове един на един срещу Терзиев. Нападателят финтира защитника на гостите и след брилянтен фалцов шут в долния ляв ъгъл откри - 1:0 за Черно море.

Радостта на домакините не продължи дълго, тъй като Лудогорец изравни в 32-ата минута с малко куриозен гол. Шампионът на България получи право да изпълни фаул от дясно в половината на варненци. Битон завъртя топката пред бранителите на домакините, малко не достигна на Жоржиньо да я засече, но това действие на нападателя заблуди Дюлгеров и тя се озова в мрежата на Черно море за 1:1

До края на полувремето Черно море продължи да е по-активният и добър отбор на терена, но в 42-ата минута Лудогорец пропусна отлична възможност за пълен обрат. Чибота намери Жоржиньо с 40-метров пас, последва брилянтно подаване с едно докосване от въздуха към Кешерю, румънецът стреля от воле с левия крак, но Дюлгеров спаси шута, който му бе отправен от десетина метра.

Слабата игра на Горалски и Анисе в центъра на терена принуди наставника на орлите Стойчо Стоев да извърши смяна на почивката. На мястото на поляка влезе Светослав Дяков.

Именно Дяков извърши нарушение пред собственото си наказателно поле в 50-ата имнута, а Андраде нацели дясната греда след неговото изпълнение. Някъде тук моряците извършиха втора принудителна смяна, тъй като още в 13-ата минута Исмаил Иса бе сменен заради разтежение, а същата травма получи и Родриго.

В 68-ата минута Кешерю прояви егоизъм и вместо да подаде към излизащия сам срещу вратаря Жоржиньо той опита с индивидуален пробив през трима противникови футболисти да завърши атаката, а това се оказа грешка.

В ответната атака Попов осъществи отличен 60-метров пробив отдясно, последва прострелно центриране към Андраде, но малко не достигна на нападателя да засече от седем-осем метра срещу вратата.

В 72-ата минута в игра за орлите се появи реабилитираният Марселиньо. Това се оказа повратен момент, тъй като само 120 секунди по-късно бразилецът центрира към Кешерю, който с глава прониза Дюлгеров - 2:1 за Лудогорец.В 86-ата минута Марселиньо бутна в гръб при борба за топката Попов, за което реферът Ивайло Стоянов му показа втори жълт и респективно червен картон.

СНИМКИ ОТ МАЧА МОЖЕТЕ ДА ВИДИТЕ ТУК!
 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 



Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Заловиха нелегални мигранти в дипломатическа кола на „Капитан Андреево“
Дата: 28/03, 17:11

Ники Станоев коментира Тръмп: Той е актьор еквилибрист
Дата: 28/03, 17:04

Полицията в Бургас издирва собственика на голяма сума пари
Дата: 28/03, 17:02

На 29 март петък имен ден празнува юначно българско име
Дата: 28/03, 17:00

Мирослав Иванов: Можеше да имаме поне още 9 месеца кабинет
Дата: 28/03, 16:451 Коментар

Още новини
Спонсорирани връзки.

Коментари twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия