Младен Маринов: Арестувани са 8 лица за шпионския скандал


Дата: 11/09, 11:52

Източник и снимка: novini.bg

Осем лица са задържани за 24 часа по шпионския скандал. Това каза министърът на вътрешните работи Младен Маринов по време на изслушването си за шпионския скандал.

"В МВР на 9 септември 2019 г. е постъпило постановление от Специализираната прокуратура за оказване в рамките на компетентността на МВР съдействие при провеждане на действие по разследване от служители на СДВР по досъдебно производство", обясни Маринов.

Министърът посочи още, че в изпълнение на същото служетилите на СДВР са оказали такова съдействие на Специализираната прокуратура, като са проведени различни по вид действия по разследването, огледи, претърсвания, изземвания, лични обиски и други действия по разследването на територията на град Перник, град София и Брезник. В резултат на тези действия със заповед за задържане съгласно Закона за МВР до 24 часа са задаръжани 8 лица, които са предадени на следствените органи в рамките на изпълнение на постановлението. В рамките на срока на задържането въпросните лица са конвоирани до сградата на следствения отдел на Специализираната прокуратура, където са предоставени на следовател за продължаване на процесуалните действия с тях. По отношение на конкретика по разследването, за съжаление не мога да дам повече информация", допълни още министърът.

Пред журналисти Младенов заяви, че имат множество сигнали. Наблюдаваме обстановката и прилагаме правомощията си, каза още той.

Той бе категоричен, че няма сигнал за Иван Гешев. "При нас няма постъпил сигнал, ако го има в Прокуратурата и те се разпорадят - ще изпълним правомощията си", коментира шефът на МВР.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Експерт: Ще става все по-зле положението, ако не се готвим за либерализацията на пазара на ток
Дата: 19/04, 15:07

България и Румъния се сливат с общ проект на Дунава
Дата: 19/04, 15:00

"Опитах да се съпротивлявам": Григор проговори за първи път за нападението над него
Дата: 19/04, 14:54

Димитър Главчев след отказа на Даниел Митов: Нямам план Б за МВнР
Дата: 19/04, 14:52

Какви са най-често ползваните мерни прибори за лов?
Дата: 19/04, 14:50

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия