Няколко начина да се уверите, че един парфюм е оригинален


Дата: 16/09, 10:54

Когато купувате скъп парфюм, със сигурност искате да знаете, че правите истинска сделка. Имитациите се произвеждат лесно, но те нямат същото качество или аромат като автентичните, оригинални парфюми. Познаването на признаците на фалшивата стока може да ви помогне да направите информиран избор. Ето как да пазарувате по правилния начин.

Проверете опаковката. Всички оригинални парфюми обикновено имат целофан, плътно увит около кутиите. Вижте дали той е увит свободно или по неправилен начин на мястото, където се затваря около кутията. Неправилно опакованият целофан е показател за фалшив парфюм.

Огледайте внимателно кутията. Често можете да различите автентичността на даден парфюм, просто като инспектирате правилните части на кутията. Преди да отворите парфюма, внимателно проучете за признаци на непрофесионално направени опаковка и дизайн.

Разгледайте текста на гърба на опаковката. Проверете за граматически грешки, правописни грешки, неподходящо изложена информация и т.н. Истинската опаковка за истински парфюм в идеалния случай трябва да бъде граматически правилна. Правописните или граматическите грешки могат да означават, че си имате работа с фалшификат.

Не забравяйте също така, че истинската опаковка е направена от висококачествен картон.

Потърсете баркода на опаковката. Баркодът трябва да бъде поставен в долната част на гърба, а не отстрани.

Обърнете внимание също така на контролните, партидните и серийните номера. Всички оригинални парфюми имат всички тези данни на опаковката, които след това могат да бъдат използвани за независимо проверяване на тяхната автентичност. Консултирайте се с производителя, за да видите дали номерата съответстват с тези на производствения процес.

Почувствайте бутилката. Истинските парфюми са в гладки контейнери, докато имитиращите често са малко груби и обикновено са лошо направени, понякога са конструирани и от пластмаса. Качествените бутилки имат плътно прилепващи капачки, които са устойчиви на разливане. Имайте предвид, че дизайнерските етикети за парфюми третират бутилката като част от изживяването, което получавате от цялостния продукт.

Разберете сложността на истинския парфюм. Ароматът на оригиналните парфюми е сложно изграден. Докато миризмата може да бъде трудна мярка за автентичност, тези, които познават добре аромата на оригинала, често успяват да различат фалшивата стока.

Запознайте се със слоевете. Добре познатите оригинални парфюми имат три слоя аромати, които се разкриват във времето, състоящи се от горни, средни и базови нотки. Тази сложност гарантира, че ароматът е разнообразен и многоизмерен, което му позволява да се променя от първоначалното впръскване до пълното усвояване на кожата. Фалшивите парфюми имат едномерен слой аромат и те често спират да се усещат, дори само след кратко време на носене.

Разграничавайте синтетичните от естествените съставки. Компаниите, които произвеждат автентични парфюми, вложиха много работа в създаването на различните нотки в ухаещите течности. Те използват смес от аромати, получени от естествени съставки и синтетични продукти. Евтините парфюми са склонни да бъдат напълно синтетични и затова им липсва сложността на слоестите парфюми, създадени с естествени съставки.

Обърнете внимание на трайността. Имитиращият парфюм първоначално ще мирише подобно на оригиналния, но обикновено ще откриете, че автентичните надживяват своите имитатори по отношение на дълголетието и ефективността, което ги прави по-добри в дългосрочен план. Отворените бутилки с оригинални парфюми трябва да запазят ароматите си от 6 до 18 месеца. Ароматите на основата на цитрусови плодове обикновено се влошават след 6 месеца след отварянето, докато ароматите на флорална основа трябва да се запазят свежи до 18 месеца. Евтините отворени бутилки от парфюм ще загубят ароматите си след няколко седмици или няколко месеца.

Знайте точно какви нотки трябва да има парфюмът. Когато проучвате парфюма, който ще закупите, важно е да знаете дали трябва да има „единична нотка“ или сложен аромат. „Единичните“ парфюми съдържат само горните нотки, така че липсата на средни и базови не винаги означава фалшификат. Когато проверявате автентичността на парфюм с една нотка, обърнете внимание дали ароматът мирише странно и дали съвпада с описанието, посочено на уебсайта на производителя.

Изпробвайте го. Трябва да изпробвате парфюма, само след като предварително разгледате опаковката и анализирате аромата. Бъдете предпазливи, защото фалшивите парфюми често могат да причинят алергични реакции или да оставят нежелани обриви по кожата ви. След като внимателно проверите всеки аспект на парфюма, нанесете го върху кожата си и обърнете внимание на начина, по който щв мирише през целия ден. Ако това е автентичен сложен парфюм, тогава трябва да забележите изтъняването на горните нотки през целия ден, докато средните и базовите се разкриват. Фалшивият парфюм често запазва аромата си само за няколко часа.

*публикация

 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Изрязаха неприлични кадри от Ергенът по БТВ с Васка
Дата: 29/03, 14:28

Таджикистан арестува 9 души заради връзки с атентата в Крокус
Дата: 29/03, 14:22

Петър Чобанов: Представителите на централната банка не трябва да заемат политически постове
Дата: 29/03, 14:22

Музикантите от бигбенда на НАТО се включиха в джем сешън със свои български колеги в софийски клуб
Дата: 29/03, 14:08

Асен Василев към Красимир Вълчев: Не използвайте толкова често името ми, ще го измърсите
Дата: 29/03, 14:04

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия