Борислав Гуцанов: Смяната на кандидатите за Варна от НС на БСП е безпрецедентно нарушение


Дата: 15/09, 17:27

Безпрецедентно нарушение на устава и правилата на БСП и огромен скандал – така председателят на ГС на БСП – Варна Борислав Гуцанов определи случилото се на заседанието на Националния съвет на партията днес.

Както по-рано „Петел” съобщи, на заседанието не беше одобрена подкрепата за кандидатурата на Костадин Костадинов за кмет на Варна, която дадоха местните социалисти. Заедно с това Гуцанов беше сменен като водач на листата за общински съветници. И на двете позиции беше поставена проф. Анелия Клисарова.

Лидерът на БСП-Варна Борислав Гуцанов коментира пред „Петел”, че зад това решение на НС прозират други интереси, които от два месеца създават проблем за партията. „Много жалко, че това се отнася за Варна, където след резултата на европейските избори имахме шанс да спечелим вота. Сега тези шансове много сериозно намаляха”, заяви той.

Борислав Гуцанов коментира, че най-вероятно ще се търси отговорност за действията на Националния съвет и по съдебен път. Той обясни, че органът може да утвърди или не посочените кандидатури за кмет и за общински съветници, но само конференция на Градския съвет има право да прави тези номинации, включително и ако не са одобрени на централно ниво.

Решението за Варна доведе до сериозен трус на заседанието на БСП, като голяма част от делегатите напуснаха. Започнала е и подписка за свикването на ново извънредно заседание. Коментарите в кулоарите са, че това е упражняване на тоталитарен подход, който до момента не е прилаган в управлението на социалистическата партия и може да е началото на края ѝ.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Стратегически бомбардировач Ту-22М3 се разби в Ставропол
Дата: 19/04, 10:26

Борисов: Защо служебния кабинет не сменя областните управители, свързани с ПП-ДБ
Дата: 19/04, 10:21

Виктор Николаев и Мира Иванова почетоха паметта на Милен Цветков
Дата: 19/04, 10:18

Главчев: До момента, в който президентът не издаде указ, старите министри остават
Дата: 19/04, 10:18

Веднага пуснете отпуск в тези 3 дни през май и почти няма да работите
Дата: 19/04, 10:17

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия