Родител и анализатор скочиха един срещу друг: Отнемат ли се вече деца от родителите в България?!


Дата: 09/10, 17:15

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: violeta_nikolaeva_petel.bg@abv.bg

 

Стратегията за детето предизвика истерия в различни места на страната. Темата за паниката в Ямбол, Сливен и Карнобат предизвика спор в студиото на "Плюс-минус" по Нова тв. 

Хората не си дават сметка какво всъщност се е случило, коментира гостът Христо Лафчиеф, който е от протестиращите родители.

Миналата седмица социални са влизали в ромските махали в Бургас и Сливен. Търсили са гражданки с непризнати деца от бащите им. По избори, когато ходиш по етническите махали, явно разбунваш обстановката. От министерството знаят кой е изпратил хората. Задавали са въпроси как жените си гледат децата. Отишли са в Шумен, в 8-мо СОУ, питали са от клас на клас и са отделили група деца, с които ще работят. Резултатът е плач на децата и майките. Някой покачва градуса на социалното напрежение, продължи Лафчиев.  

Казаното е несериозно, че държавата не си върши работата, опонира му политическият анализатор Иво Инджов. Социалните служби трябва да си вършат работата, включително когато няма правителство. Естествено, че ще отидат социалните служби да си свършат работата. 

Въпросът дали има стратегия или законодателство изправи на нокти гостите един срещу друг. 

И сега отнемането на деца става само с разрешение на българския съд. Извеждането на деца може да стане, когато има заплаха за здравето и живота на детето. Има комисии от социални служби и полиция. Те не вървят като терористи, които отнемат деца. Държавата трябва да носи отговонст, когато родители злоупотреяват със своите деца, продължи Инджов. 

Естествено че във всяко семество може да има отрицателни взаимоотношения. Никой родител не е успял във всички области на възританието, възрази родителят в студиото. Кой родител не е удрял шамар на детето си, попита той. 

В Българи се говори, че който мъж не е ходил в казармата, не е мъж, която жена не е раждала не е жена. Това са пълни глупости. Това е още едно неоткъснало се от патриархалните си корени общество, опонира Инджов. 

Отнети са били деца от ръцете на хората у нас вече. Това е практика да се крадат деца от социалните служби в България, обади се Лафчиев.

Спорът беше прекратен от водещия на предаването, поради изтеклото време с дуите: Темата е много чувствителна! "Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!Спонсорирани връзки.Меркел няма да се кандидатира отново за канцлер на Германия
Дата: 04/06, 21:30

Между 470 и 7500 зрители на стадионите в Първа лига
Дата: 04/06, 21:23

Балабанов: Когато се изявяваш като генерал, трябва да си мъж на честта. Истинските герои не са НОЩ, а лекарите, които получиха по 1 банан
Дата: 04/06, 21:10

Утре ще бъде предимно слънчево
Дата: 04/06, 20:53

Румен Петков: Предложението на ВМРО за 24 май граничи с предателство
Дата: 04/06, 20:42

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2020 | Пълна версия