Родител и анализатор скочиха един срещу друг: Отнемат ли се вече деца от родителите в България?!


Дата: 09/10, 17:151 Коментар

Редактор: Александър Тодоров

e-mail: alexander_todorov_petel.bg@abv.bg

Стратегията за детето предизвика истерия в различни места на страната. Темата за паниката в Ямбол, Сливен и Карнобат предизвика спор в студиото на "Плюс-минус" по Нова тв. 

Хората не си дават сметка какво всъщност се е случило, коментира гостът Христо Лафчиеф, който е от протестиращите родители.

Миналата седмица социални са влизали в ромските махали в Бургас и Сливен. Търсили са гражданки с непризнати деца от бащите им. По избори, когато ходиш по етническите махали, явно разбунваш обстановката. От министерството знаят кой е изпратил хората. Задавали са въпроси как жените си гледат децата. Отишли са в Шумен, в 8-мо СОУ, питали са от клас на клас и са отделили група деца, с които ще работят. Резултатът е плач на децата и майките. Някой покачва градуса на социалното напрежение, продължи Лафчиев.  

Казаното е несериозно, че държавата не си върши работата, опонира му политическият анализатор Иво Инджов. Социалните служби трябва да си вършат работата, включително когато няма правителство. Естествено, че ще отидат социалните служби да си свършат работата. 

Въпросът дали има стратегия или законодателство изправи на нокти гостите един срещу друг. 

И сега отнемането на деца става само с разрешение на българския съд. Извеждането на деца може да стане, когато има заплаха за здравето и живота на детето. Има комисии от социални служби и полиция. Те не вървят като терористи, които отнемат деца. Държавата трябва да носи отговонст, когато родители злоупотреяват със своите деца, продължи Инджов. 

Естествено че във всяко семество може да има отрицателни взаимоотношения. Никой родител не е успял във всички области на възританието, възрази родителят в студиото. Кой родител не е удрял шамар на детето си, попита той. 

В Българи се говори, че който мъж не е ходил в казармата, не е мъж, която жена не е раждала не е жена. Това са пълни глупости. Това е още едно неоткъснало се от патриархалните си корени общество, опонира Инджов. 

Отнети са били деца от ръцете на хората у нас вече. Това е практика да се крадат деца от социалните служби в България, обади се Лафчиев.

Спорът беше прекратен от водещия на предаването, поради изтеклото време с дуите: Темата е много чувствителна! 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!Спонсорирани връзки.


До 15 г. затвор заплашват шофьора на камииона, убил дете в Русе
Дата: 13/11, 15:19

Син уби майка си в Пловдив
Дата: 13/11, 15:09

Ексглавният редактор в БТА Лили Тодорова е загиналата жена в Рила
Дата: 13/11, 15:02

Урсула фон дер Лайен отстъпи пред искания на социалистите в ЕП
Дата: 13/11, 14:50

Неврохирургът доц. д-р Токташ идва на 16 ноември 2019 за безплатни консултации в София
Дата: 13/11, 14:50

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2019 | Пълна версия