Костадин Костадинов: Иван Портних да се оттегли от изборната надпревара!


Дата: 16/10, 10:58

След изтекла информация от израелски медии, публикувана вчера от българските им колеги, кметът на Варна, Иван Портних, е участвал в пиянски скандал миналата година в хотел, намиращ се в курортния град Хайфа. (виж тук публикациите в Израел www.20il.co.il/0303-2/newshaifakrayot.net).

Според медиите е опитал да "тормози сексуално" служителка. Намесила се е полиция и той е бил изгонен заради хулигански прояви и опит за посегателство над сервитьорка. Позорният случай е отразен в много медии в Израел, но историята е потулена в България. Неговият основен опонент за кметското място във морската ни столица, Костадин Костадинов, коментира скандала:

Не ми е приятно да обсъждам този случай. Само преди два дни заради няколко футболни хулигани цялата ни нация беше превърната в обект на нападки и подигравки от западноевропейската преса. Тук обаче не говорим за анонимни криминални субекти, а за кмета на третия по големина български град. За мен това е изключително срамно и позорно, но още по-позорно е, че цялата история е била потулена, защото случката става миналата година, а я узнаваме едва сега. Впрочем, като цяло случилото се не ме учудва. Скандалите с варненския кмет са десетки и са вече част от градския фолклор на Варна. Ето защо смятам, че в тази ситуация, Портних има един единствен изход, и той е да напусне изборната надпревара, незабавно! Всички знаем, че досегашният кмет е слаб и неспособен управленец, но се страхувам, че тук последствията няма да се ограничат само до Варна, а до българо-израелските междудържавни отношения като цяло, тъй като Портних е високопоставен кадър на управляващата в момента партия ГЕРБ. Репутацията не само на Варна, но и на цялата ни страна е сериозно увредена, и е редно както Портних, така и партията, която го издига и подкрепя, да поемат отговорност за това и да се оттеглят от изборите в града ни.“

Припомняме, че през 2018 г. кметът на Варна е бил позорно изгонен от Израел, след като заформил пиянски скандал в хотел в град Хайфа. Той е бил водач на делегация представляваща Община Варна, която е трябвало да подпише меморандум за побратимяване с Хайфа. Според израелската медия „Канал 20“, още първата вечер от командировката си в Израел, обаче варненският градоначалник е изпил промишлени количества алкохол в хотела, в който е отседнал. Портних се държал „позорно“, по думите на израелските журналисти, а според разкази на персонала в хотела, цитирани от местните медии, кметът на Варна е нападнал и унизил служителка на хотела. Портних е крещял, че е важен гост и трябва да изпълняват всичките му желания. Според публикациите е опитал да "тормози сексуално" служителка. 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

*платена публикация

 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Бет365 - Всичко за затварянето на залог
Дата: 19/04, 13:08

Депутатите отложиха с година либерализацията на пазара на електроенергия за битовите потребители
Дата: 19/04, 13:07

МОН закупува електрически автобуси за учениците
Дата: 19/04, 12:53

Петричев: Отбори от Висшата лига наблюдават футболисти на Лудогорец
Дата: 19/04, 12:40

Какви са най-често ползваните мерни прибори за лов?
Дата: 19/04, 12:40

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия