Хубавата Елена от Ереван идва за безплатен концерт във Варна


Дата: 16/10, 14:27

Младата изпълнителка Елена Нигохосян, с артистичното име Елена Ереван идва на 3 ноември във Варна, за да завладее меломаните в морската столица.

Концертът се организира от Общоарменски благотворителен съюз „Парекордзаган“ и по традиция е със специалното участие на симфоничният оркестър AGBU VARNA CHAMBER ORCHESTRA, под палката на маестро Левон Манукян.

Родена в Ереван през 1990 г., Елена заминава със своето семейство за Русия в ранно детство. От малка проявява артистични заложби и родителите й я насочват към престижното Музикално училище „Щедрин“, където учи китара. По време на образованието си талантливото момиче участва в множество концерти в руските провинции Тула и Калуга.
След изключително успешно дипломиране Елена Нигохосян отново поема пътя към родната Армения. Там продължава образованието си в Музикалния колеж „Романос Меликян като едновременно с това дава уроци по китара. Елена участва дейно в културния живот на Колежа и след неговото завършване. 
В Армения Елена активно се занимава с множество благотворителни организации и събития, а нейният музикален талант, изразителността и убедителността на изпълнения й я правят лесно различим и запомнящ се на сцената артист. Самата Елена споделя, че на арменски предпочита да пее патриотични песни, защото харесва звученето им с китара. Убедена е, че патриотичните песни обединяват духовните сили на сънародниците й и затова не пропуска да ги изпълнява на всеки свой концерт.

През 2011 г. Елена създава свой канал в YouTube, което разширява мащаба на нейната популярност. Певицата изпълнява своята музика толкова категорично на перфектен испански, френски и английски език, че се налага да приеме артистичното име Елена Ереван, за да подчертае безусловно арменския си произход. Нейният инструментален и вокален талант добавя дълбочина на някои от най-популярните световни хитове в музиката. 

Съвсем скоро след създаването на канал в YouTube, младата певица получава и първите  покани отвъд океана за концерти в Лос Анджелис, Бостън, а през 2016-та година звукозаписна компания в Канада, издава и първия самостоятелен албум на Елена. 

Професионалната биография на младата изпълнителка разписват множество концерти в родината Армения, Германия, Франция, Бразилия, Австрия, Русия, Гърция, Украйна, Иран и Испания, където свири заедно с легендарните Джипси Кингс. През 2019-та година Елена Ераван е част от проекта за серия концерти в памет на Шарл Азнавур. 
Творчество на Елена Ереван е вълнуваща музикална картина, от която струи духовният извор на народното творчество на Армения, страстта от горещите брегове на Испания,  лиричната музикална приказка на Франция и продължава до края на света.

Концертът ще се състои на 3-ти ноември в Градската художествена галерия „Борис Георгиев“ от 18:00 ч. и е част от Културния календар на Общоарменския благотворителен съюз „Парекордзаган“ – Варна. Вход е свободен за всички желаещи. 
 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Хванаха подпийнал шофьор в Девня. Той прати приятел на пробата в болницата
Дата: 19/04, 11:53

Лекар предупреди: Резките промени във времето буквално могат да ви убият
Дата: 19/04, 11:51

Търсят двама души за висок пост в община Варна
Дата: 19/04, 11:48

Тик Ток пусна ново приложение и уплаши ЕС
Дата: 19/04, 11:45

2 май неучебен ден в цялата страна е възможно
Дата: 19/04, 11:43

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия