Лошата страна на хубавото време: Топлият октомври удари пазара на риба в Бургас


Дата: 16/10, 15:56

снимки: Булфото

Рибният бранш в Бургас очаква времето да захладнее, тъй като необичайно високите температури за средата на октомври гонят рибата навътре в морето. Това съобщава кореспандент на Булфото.


През други години по това време на пазара е пълно със сафрид и чернокоп. Сега също има наличности от едни от най-търсените видове риба, но количествата са доста по-малки. В зависимост от големината чернокопа се продава от 5 до 12 лв., сафрида между 6 и 8 лв., барбун върви по 7 лв. Най-предпочитаната риба през есента - паламудът, може да се намери на цени от 8 до 10 лв., а малкото изкаран калкан между 30 и 35 лв.

В момента интересното е, че деликатесът на пазара - калканът, за купувачите в Бургас се кара от Варна, където в момента водата е по-хладка и рибата е предпочела да се предвижи на север."Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!Спонсорирани връзки.БНТ: Децата, спасени от огнения ад в Търново, в приемно семейство
Дата: 28/05, 23:37

Марк Зукърбърг имал друга възможност преди Харвард
Дата: 28/05, 23:23

Gооglе щe ocигypи пo $1000 зa oфиc мeбeли нa cлyжитeлитe, ĸoитo paбoтят oт дoмa cи
Дата: 28/05, 23:11

Кипър отпуска 430 млн. евро безвъзмездна помощ за малки и средни компании
Дата: 28/05, 22:59

Мая Илиева: Правителството не направи нищо за медицинските сестри по време на пандемията. Обещаните 1000 лв. не стигнаха до някои колеги
Дата: 28/05, 22:50

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2020 | Пълна версия