Световен авторитет в асистираната репродукция консултира в София


Дата: 09/11, 18:45

Проф. д-р Юджел Караман, известен с успехите си в инвитро оплождането и прилагането на ендоскопска хирургия в лечението на безплодие, ще консултира безплатно двойки с репродуктивни проблеми в София на 19 и 20 ноември 2019 г. Проф. Караман е един от първите лекари в света, които прилагат инвитро оплождане, а хирургичният му опит включва над 30 000 лапароскопски и хистероскопски операции в Белгия, Великобритания и Турция, довели до положителни резултати. Той пристига у нас по покана на Здравен информационен център „Медикъл Караджъ“ - официален представител за България на основаната от проф. Караман клиника Brüksel IVF and Women's Health Center в Турция.

Проф. Юджел Караман е роден в Турция, където завършва висше медицинско образование през 1978 г. Впоследствие заминава да специализира акушерство и гинекология в Брюксел, където остава да практикува в продължение на дълги години. Участва в първите извършени процедури за инвитро оплождане в Брюксел, усъвършенства уменията си в гинекологичната хирургия и е един от пионерите и първите последователи на много нововъведения в тази област. През 2008 г., след 30 години практика в реномирани лечебни заведения в Белгия и Великобритания, проф. Караман се завръща в родината си, където основава своя клиника - Brüksel IVF and Women's Health Center. Днес клиниката е референтен център за сложни ендоскопски операции, към която се обръщат за съдействие както пациенти от цялата страна, така и лекари от много лечебни заведения. Освен с успехите си в хирургичното лечение на безплодие, екипът на клиниката се гордее с ембриологичната си лаборатория на световно равнище, защото именно лабораторията е мястото, където се осъществява чудото на асистираната репродукция.

В едно свое интервю, малко след завръщането си в родната си страна, проф. Караман шокира с твърдението, че около половината от извършваните инвитро процедури в Турция са ненужни. При много от двойките, които правят многократни безуспешни опити за инвитро оплождане, неуспехът се дължи на проблем в матката, тръбите или яйчниците на жената, който може да бъде отстранен хирургично и след това да се постигне бременност по естествен път, обяснява специалистът. Въз основа на опита си той твърди, че повечето жени с множество неуспешни опити, които се обръщат към него, не са преминали хистероскопия или тя е била извършена неправилно. Днес ръководеният от проф. Караман център е единственият в Турция, който прилага лазерна лапароскопска хирургия.

В клиниката се прилагат и най-новите методи при инвитро оплождане. Сред последните нововъведения е техниката ROSI, която е единствена надежда за много двойки, при които безплодието се дължи на мъжки фактор и е налице пълна липса на зрели сперматозоиди при мъжа (азооспермия), дори и след TESE (техника за извличане на сперматозоиди от тестисите). В такъв случай може да се приложи ROSI или инжектиране на кръгли сперматиди. Техниката е сравнително нова, в момента се усъвършенства и отчетената успеваемост от различни клиники по света е между 10 и 20%, а Brüksel IVF and Women's Health Center вече регистрира първа успешна бременност след прилагането на метода. На практика той дава възможност мъже, считани преди за напълно стерилни, да станат родители със свои собствени клетки.

Желаещите да се възползват от възможността за безплатна консултация с проф. Юджел Караман на 19-20 ноември в София трябва да се запишат предварително на тел. 0879 977 401 или 0879 977 402, както и да предоставят медицинските документи, с които разполагат до момента.

Повече за „Медикъл Караджъ“:

Мисията на Здравен информационен център „Медикъл Караджъ“ е да подпомага пациенти от България при разрешаването на техния здравословен проблем, като ги свързва с водещи лечебни заведения в Турция, Испания, Австрия, Израел, Чехия, Украйна, САЩ, Гърция и др. Благодарение на изградените партньорски взаимоотношения с клиники в цял свят и на натрупания опит, „Медикъл Караджъ“ може да предостави възможности за второ медицинско мнение, диагностика и лечение за всяка диагноза. Здравно-информационният център съдейства във всеки етап от лечението – както за комуникацията с клиниките, така и за организацията около пътуването, като услугите са напълно безплатни за пациента.

Повече за Brüksel IVF and Women's Health Center:

В Brüksel IVF and Women's Health Center вярват, че всяка двойка, която преминава лечение на безплодие, е уникална със своята медицинска история и причини, водещи до инфертилитет. За успешното разрешаване на всеки случай е необходим личен подход, индивидуален план и всеотдаен екип, който да разполага с практическата и техническа експертиза за работа в тази област. В Brüksel IVF and Women's Health Center ембриолозите и техническите лица, които работят с яйцеклетките, сперматозоидите и ембрионите, са също толкова опитни в своята сфера, колкото и клиничните специалисти, които контролират работата им.

За допълнителна информация:

Звезделина Лютфи

Управител на Здравен информационен център

„Медикъл Караджъ“

тел. 0895 770 869

www.medikara.bg

*публикация

 

 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



КЕВР обсъжда поскъпване на природния газ с над 2% през април
Дата: 28/03, 11:32

Камикадзе лети като ракета в насрещното на магистрала "Струма"
Дата: 28/03, 11:21

Челна катастрофа на отбивката за Костенец;. Има тежко пострадал
Дата: 28/03, 11:18

"Има такъв народ" върна неизпълнен третия мандат
Дата: 28/03, 11:11

Планът за събаряне на Лидл, Билла, Кауфланд е в ход
Дата: 28/03, 11:09

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия