Броят на жените милиардери нараства по-бързо от този на мъжете


Дата: 12/11, 02:15

profit.bg

Броят на жените милиардери в световен мащаб се увеличава с близо 50% за последните пет години. Темповете на растеж са доста по-високи от тези при мъжете, показва анализ на UBS и PwC, цитирани от електронното издание Financial News.

Клубът на дамите с 10-цифрено нетно състояние (измерено в долари) се е повишил от 160 на 233 за времето от 2013 и 2018 г. Ръстът е с 46%, докато при милиардерите от силния пол е с 39% за същия период.

Общото богатство на жените милиардери достига 871.2 млрд. долара, нараствайки с 26% от 2013 г. насам. Растежът идва най-вече от азиатския регион, където дамите със състояние от над 1 милиард долара днес са над два пъти пъвече, отколкото преди пет години.

Сред тези, които сами са генерирали своето богатство, попадат собственичките на веригата ресторанти Haidilao Ли Хаян и Шу Пинг, създателката на козметичната компания Anastasia Beverly Hills Анастасия Соаре и собственичката на най-големия руски онлайн магазин Wildberries Татяна Бакалчук.

Проучването на UBS и PwC показва още, че 4 от всеки 10 дами в света на милиардерите развиват своя бизнес в сектора на търговията на дребно и потребителските стоки. 

Общият брой на милиардерите през 2018 г. (и от двата пола) се е понижил с 2.6% миналата година, до общо 2101, а съвкупното ми богатство е намаляло с 4.3%, до 8.5 трилиона долара. Според авторите на анализа това се дължи най-вече на поскъпването на щатския долар.

Спадът е най-драматичен в Китай, където състоянието на милиардерите намалява с 12.3%.

От UBS и PwC посочват, че 2018 е била "година на размисъл" и за правителството в Пекин, и за китайските компании. Държавата се опитва да намали нивата на задлъжнялост и да ограничи т. нар. "сенчесто банкиране", затягайки притока на ликвидност към определени сектори.

Борсовият индикатор MSCI China Index се е понижил с близо 19% в доларово изражение за последните 12 месеца, което е най-слабото му представяне от 2011 г. насам.  Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


"Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!Спонсорирани връзки.САЩ налагат санкции на "Турски поток" през България
Дата: 15/07, 21:06

Протестиращи за оставките в кабинета: Нелепо е. Гущерът си къса краката, а не главата. Всички да си ходят
Дата: 15/07, 20:501 Коментар

Кание Уест се оттегли от президентската надпревара в САЩ
Дата: 15/07, 20:39

Министрите Горанов, Маринов и Караниколов декларираха пред Борисов, че ще подадат оставки незабавно
Дата: 15/07, 20:224 Коментара

Борисов поиска оставките на Владислав Горанов, Младен Маринов и Емил Караниколов
Дата: 15/07, 20:109 Коментара

Още новини
Спонсорирани връзки.

Коментари twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2020 | Пълна версия