Местят Карин дом от Морската градина до Очна болница, започна архитектурен конкурс на новата сграда


Дата: 19/11, 12:55

Започна международен архитектурен конкурс за идеен проект за нова сграда на Карин дом във Варна, която да позволи преместването на услугата за деца със специални нужди и техните семейства в нов дом. Това съобщи общинското електронно издание Live.Varna.bg.

За целта Община Варна предостави парцел с площ 2450 кв. м, разположен в между улиците “Дойран” и “Кирил Шиваров” в района на Очна болница. Датската фондация Велукс ще финансира строителството. Конкурсът се реализира в партньорство с Камарата на архитектите и Съюза на архитектите в България. Това стана ясно на пресконференция днес с участието на Мая Донева - изпълнителен директор на Карин дом, Веселина Василева - координатор на проекта, главния архитект на Община Варна Виктор Бузев, адвокат Цвета Стоева и архитект Явор Панев - консултанти по организацията на конкурса.

 

В него могат да участват български и чуждестранни лица или техни обединения с архитектурна проектантска правоспособност в съответната държава на регистрация. Срокът за предоставяне на проектите е 3 месеца – до 19-ти февруари. Съгласно заданието, общото надземно застрояване трябва да бъде проектирано до около 1800 кв.м, с 600 квадратни метра подземни паркинги, със запазване на оптимален брой от съществуващите дървесни видове и свободна дворна площ за парк и детски площадки.

Повече информация за конкурса за проектиране на новата сграда на Карин дом може да бъде открита на специално създадената за целта страница: https://competition.karindom.org



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Пускат под гаранция журналиста Димитър Стоянов
Дата: 23/04, 20:17

Прокуратура даде на съд Адриан Антонов
Дата: 23/04, 20:04

Ники Кънчев подсказа на жена верен отговор в „Стани богат“
Дата: 23/04, 19:50

Хороскоп за 24 април сряда: Да почне да чете книга зодия
Дата: 23/04, 19:40

Аферата в митниците: Изслушаха Бойко Рашков в парламента
Дата: 23/04, 19:381 Коментар

Още новини
Спонсорирани връзки.

Коментари twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия