Бургаски прокурор: Разкриването на убийството и двата обира за близо 500 000 лева се дължат на брилянтната работа на разследващите


Дата: 06/12, 08:11

Редактор: Юлия Георгиева

e-mail: julia_georgieva_petel.bg@abv.bg

Разкрито убийство в Бургас разплете и два заплетени случая на банкови обири с крупни суми. Процесуалната история на това дело започна само преди около 20 дни, когато две лица, които се разхождали в кв. Долно Езерово край Бургас, са установили труп на млад мъж с огнестрелна рана. Незабавно са били предприети съответни процесуални действия. Установява се обаче, че трупа на този 35-годишен бургазлия всъщност е бил местен, т.е. има няколко местопроизшествия, които са затруднили значително разследващите. Това коментира пред Нова тв прокурор Йовита Григорова.

Заключението на съдебните лекари е, че смъртта на мъжа е настъпила два дни по-рано - на 16-ти ноември. Точно в този период паднаха много валежи и това допълнително е затруднило разследването, разказа още прокурорът.

Обирите, които впоследствие сега разкрихме датират от 1015 и 2016 година. Те са за почти половин милион лева. В хода на разследването на убийството сега са разпитани над 100 свидетели, назначени са девет експертизи. В резултат на тази брилянтна работа се е стигнало до личността на заподозрения, който в момента е и обвиняем. Установи се, че това е един млад човек, роден в Шумен и от няколко години пребиваващ в Бургас. Прострелването е станало с Калашник, който е бил утрит край езерото Вая. Това е един много блатист район, разказа прокурорът. 

Към момента към делото за убийството има и обилни данни, които трябва да се оформят в конкретни доказателства, за да се направи пряката връзка между оръжието на престъплението и обирите, допълни тя. 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Какво трябва да знаете за застраховка "Автокаско"?
Дата: 20/04, 05:10

Предупреждение за интензивни валежи на места в събота
Дата: 20/04, 04:00

Топ 10 летни аромата от Arabic Scents: Открийте своя неустоим летен аромат
Дата: 20/04, 03:50

Какви са най-често ползваните мерни прибори за лов?
Дата: 20/04, 03:50

Валери Божинов облича отново екипа на Етър
Дата: 20/04, 03:00

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия