Шефовете на Черно море Тича: Ако до края на месеца нямаме спонсор, може да напуснем първенството


Дата: 06/12, 14:07

Редактор: Александър Дечев

e-mail: alexander_dechev_petel.bg@abv.bg

Финансовото състояние на баскетболния Черно море Тича не е никак добро. Това обяви ръководството на клуба на пресконференция, на която присъстваха президентът д-р Георги Ганчев, изпълнителният директор Саша Топчов, старши треньорът Галин Стоянов-Патрика и помощникът му Кирил Петров.

Д-р Ганчев разкри, че има уверение на кмета на Варна Иван Портних, че през следващата седмица ще съдейства в намирането на средства за клуба. Ако до края на декември обаче мъжкият отбор няма генерален спонсор, има вероятност дори да се откаже от участието си в първенството.

"Поводът да се съберем е състоянието и бъдещето на баскетболен клуб Черно море Тича - на мъжкия клуб и на детско-юношеската школа. Този клуб е емблема на града и не може с лека ръка да бъде затрит. Всеки град в България би се гордял с една такава институция, спокойно мога да го нарека институция този клуб, като Черно море. С детско-юношеска школа, която в последните пет години е четири пъти №1 в България, с мъжки отбор, който през годините прослави не само града, но и страната на международната сцена. В момента финансовото ни състояние не е цветущо. Все още нямаме официален спонсор. Имаме обещанието на кмета на община Варна г-н Портних тези неща да се случат до следващата седмица. Ако ние нямаме спонсор този месец декември, не виждам как клубът може да оцелее и има вариант и да напуснем първенството. На този етап нещата не стоят толкова драматично, но тази опция е реална и съществува", каза той.

"По отношение на школата - там продължаваме на всички фронтове както досега. Тя също изисква много средства - първо, защото е най-голямата в България, второ защото ние сме най-отдалечени от всяка една дестинация и разходите по транспорт, по всиччки организациите на мачове са финансово много високи. Има и един много сериозен проблем - залата, в която тренират децата. Миналата година падаха парчета от тавана и даже имаше реален риск да бъде наранено някое от трениращите деца. Не е нормално най-добрата школа у нас да тренира в такива условия", заяви още д-р Ганчев.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



МОСВ: Очакват се повишения на някои от речните нива
Дата: 25/04, 09:41

Елена Йончева: Свободата е в мен
Дата: 25/04, 09:40

Заседанието на парламента е напът да се провали
Дата: 25/04, 09:37

От 1 юли пенсиите се вдигат по "швейцарското правило", стотици хиляди са недоволни
Дата: 25/04, 09:33

Нов проект! Комплекс от 4 къщи в м-ст Траката във Варна
Дата: 25/04, 09:30

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия