Черно море Никея вече е "под шапката" на Черно море Тича. Подготвят голяма благотворителна акция на 18 декември


Дата: 06/12, 15:08

Редактор: Александър Дечев

e-mail: alexander_dechev_petel.bg@abv.bg

Отборът по баскетбол в инвалидни колички Черно море-Никея вече е част от Черно море Тича и приема това име. Новината обяви изпълнителният директор на "моряците" Саша Топчов на пресконференция днес.

"Искаме да направим една голяма баскетболна общност във Варна и затова се обединихме. Ще правим и благотворителни кампании с цел да помогнем, тъй като една такава професионална количка струва 8500 долара", разкри Топчов.

Клубът организира голяма благотворителна акция на 18 декември, когато тимът приема Балкан (Ботевград). "Част от средствата ще бъдат дарени на школата ни и на отбора по баскетбол в инвалидни колички. Също така призоваваме зрителите на мача да донесат по една плюшена играчка. Преди срещата искаме всички те да ги хвърлят на терена, да ги съберем и дарим на деца без родители", обясни още Топчов.

В понеделник варненци посрещат Академик (Правец). "Срещаме се два отбора, които в първия кръг в последния момент решихме кой да бъде победител. Надявам се, че този път ние ще победим. Съперникът ни направи силни мачове и постигна пет победи в първото завъртане. Да беше една, да кажем, че е случайна, но те са пет. Ние имахме няколко възможности, в които да вземем още победи. Не се състояха точно така както на нас ни се искаше нещата. Тук говорим за един мач с особен заряд от гледна точка на това, че отборът на Правец е един много млад и агресивен състав. Все още баскетболната общественост ги асоциира с Лукойл и то не случайно, защото по време на нашия мач там на първия ред бяха Тодор Стойков и Валентин Златев. Така че те все още носят наследството на отбора на Лукойл, ние носим наследството на Черно море. Надявам се в една емблематична зала, каквато е "Конгресна", да покажем едно лице, което да се хареса на публиката, и да победим. И съм убеден, че ще го направим", каза треньорът на варненци Галин Стоянов-Патрика.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Акад. Денков: Дневният ред на обществото зависи от Румен Радев
Дата: 29/03, 12:31

Катастрофа с жертва край Костенец
Дата: 29/03, 12:10

По 150 лева на месец за храна дават на 650 хиляди българи
Дата: 29/03, 12:10

Всички пътуващи към Гърция да чуят МВР какво ги чака на границата
Дата: 29/03, 11:581 Коментар

Габриел: Не трябва да има безвремие, но това не означава да бъдат претупвани нещата
Дата: 29/03, 11:561 Коментар

Още новини
Спонсорирани връзки.

Коментари twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия