При въздушен удари в Северозападна Сирия са загинали 12 цивилни


Дата: 07/12, 21:27

В резултат на въздушни удари на Сирийските правителствени сили и Руските военнокосмически сили са загинали 12 цивилни, половината от които деца, в последния основен опозиционен бастион в страната – провинция Идлиб, съобщи Сирийската обсерватория за човешки права, базирана в Лондон и цитирана от AFP, цитирана от Фокус..

При въздушните удари в контролирания от джихадистите северозападен район Идлиб също са ранени няколко цивилни, съобщи Обсерваторията. В резултат на въздушните удари от страна на Русия са загинали четирима цивилни, включително дете в село Ал-Бара в южната част на региона, съобщи Обсерваторията. Кореспондент на AFP на местопроизшествието видя спасители да излизат от развалините на двуетажно жилище, чийто бетонен покрив се е срутил. Спасителите са изнесли тялото на жертва, увито в одеяло на носилка. Руските въздушни нападения също причинили смъртта на двама цивилни, включително дете в близкия район на Джабал Завия, съобщи Обсерваторията.

В резултат на бомбардировка от правителствени хеликоптери, междувременно са загинали петима цивилни, включително три деца в село Абадета, в същия регион. В югоизточната част на обсадения регион въздушен удар от самолет на самолет на правителствените ВВС е загинало дете в село Баджгас, съобщи Обсерваторията.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Облаци и по-ниски температури в четвъртък
Дата: 25/04, 04:00

Нов проект! Комплекс от 4 къщи в м-ст Траката във Варна
Дата: 25/04, 03:10

За първи път в Европа А1 демонстрира на живо непрекъсваеми 5G и роуминг услуги на границата с Гърция
Дата: 25/04, 03:10

Кои са изследванията за коклюш и къде да ги направим?
Дата: 25/04, 03:00

Ново реактивно гориво подкарва простатата
Дата: 25/04, 03:00

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия