В неделя ни чакат слънце и високи температури


Дата: 07/12, 22:58

През следващото денонощие облачността ще бъде променлива, през деня над Западна България - по-често намаляваща до слънчево. През нощта ще бъде почти тихо, на места в низините - с ниска облачност или мъгла, съобщи Виктория Клещанова, дежурен синоптик в НИМХ, цитирана от Фокус.

Утре ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Минималните температури ще са между минус 1° и 4°, а максималните – между 7° и 12°. Атмосферното налягане е близко до средното и слабо ще се повиши.

По Черноморието облачността ще е променлива. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Максималните температури ще са 11°-12°. Температурата на морската вода е 12°-13°. Вълнението на морето ще бъде 1 – 2 бала.

В планините облачността ще е променлива. Ще духа умерен, по високите части силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 5°, на 2000 метра – около 0°.

В понеделник вятърът отново ще се ориентира от югозапад и в източните райони ще бъде до умерен. Облачността ще бъде разкъсана, на места в равнините и котловините – отново с намалена видимост.

Минималните температури ще бъдат предимно между минус 4° и 1°, максимални – между 9° и 14°, в местата със задържаща се по-дълго мъгла – по-ниски, до 3-4°. Във вторник над по-голямата част от страната облачността ще бъде значителна и късно вечерта от югозапад ще завали дъжд.

От северозапад, с усилване на вятъра, ще нахлува студен въздух и през нощта срещу сряда във високите котловинни полета на Западна България и в Предбалкана ще превали сняг.

В сряда вятърът ще се обърне от североизток.

На места в страната ще има валежи от дъжд, в Предбалкана и по високите котловинни полета – от сняг. Минималните температури ще бъдат предимно между минус 1° и 4°, а максималните - между 4° и 9°, по Черноморието - малко по-високи.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Топ 10 летни аромата от Arabic Scents: Открийте своя неустоим летен аромат
Дата: 20/04, 14:30

Министър Петкова: Към 18 април Фискалният резерв е в размер на 10,9 млрд. лв.
Дата: 20/04, 14:28

Везенков завърши първия си сезон в НБА с 225 точки
Дата: 20/04, 14:16

Президентът: Струва ми се, че Главчев все още не е разбрал с какво се е заел
Дата: 20/04, 14:02

Лекарят Спасов: 5 милиона и 400 хиляди души у нас са доктори
Дата: 20/04, 13:522 Коментара

Още новини
Спонсорирани връзки.

Коментари twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия